Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αριστουργήματα της φύσης


Η φύση και τα αριστουργήματά της θαυμάζονται από τους λάτρες των ταξιδιών και όχι μόνο, είτε μέσα από φωτογραφίες είτε live για τους τυχερούς. Ποια είναι όμως τα πιο συγκλονιστικά σημεία όπου αν ταξιδέψετε θα εντυπωσιαστείτε από φυσικά δημιουργήματα;

Grand Canyon, Αριζόνα, ΗΠΑ
Το Grand Canyon είναι το κλασικό αμερικανικό και αναμφίβολα το μεγαλύτερο αξιοθέατο της διαδρομής 66. Η ατελείωτη θέα του Grand Canyon με τα απότομα φαράγγια είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των γεωλόγων: η ιστορία της γης είναι κλειδωμένη σε αυτές τις μυριάδες πολύχρωμες στρώσεις πετρωμάτων στους βράχους. Όσοι κατεβαίνουν στα φαράγγια θα ανακαλύψουν ένα ημι-άνυδρο έδαφος γεμάτο από εκατοντάδες μυστικές σπηλιές. Στο απόλυτο βάθος του φαραγγιού (1.800 μ.) αποκαλύπτεται το προϊστορικό τοπίο του πλανήτη.

Εθνικό Πάρκο Khao Sok, Ταϊλάνδη
Το Khao Sok είναι ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση στον κόσμο με σπάνια είδη ζώων και φυτών να ζουν εδώ. Οι εικόνες της καταπράσινης ζούγκλας θυμίζουν στιγμιότυπα από την ταινία Jurassic Park και όχι άδικα αφού πολλά από τα φυτά είναι τόσο σπάνια που μοιάζουν σχεδόν προϊστορικά. Το πάρκο διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου, τη Rafflesia kerrii, η οποία μπορεί να φτάσει πάνω από 80 εκατοστά σε διάμετρο. Δεν έχει ρίζες ή δικά της φύλλα. Αντιθέτως ζει παρασιτικά μέσα από τις ρίζες του φυτού Λιάνα. Υπάρχει σύνδεση με τη Μπανγκόκ και με το Πουκέτ.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σάμπα, Ολλανδικές Αντίλλες
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό το παραδεισένιο νησί δεν βρίσκεται παρά ένα τέταρτο πτήσης μακριά από τα φανταχτερά καζίνο και ξενοδοχεία του Sint Maarten. Αν και το ηφαιστειακό τοπίο του νησιού Σάμπα φαίνεται πανέμορφο, ένα ταξίδι κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού αποκαλύπτει ένα ακόμη πιο συναρπαστικό και πολύχρωμο βασίλειο κοραλλιών που σφύζει από ζωή με καρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες και ψάρια. Το νησί Σάμπα συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών για κατάδυση στον κόσμο και προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!