Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μπίζνες στη Χαλκιδική


Σε τουριστικό θέρετρο πολυτελείας για… εκλεκτούς επισκέπτες αναμένεται να μετατραπεί στο άμεσο μέλλον η Χαλκιδική, με τους επενδυτές να ποντάρουν στον παράδεισο της Β. Ελλάδας για την προσέλκυση τουριστών υψηλού κοινωνικοοικονομικού προφίλ.

Στους επενδυτικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνεται η ανέγερση νέων πολυτελών ξενοδοχείων, η ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων και η δημιουργία γηπέδων γκολφ.

Ποιοι επενδύουν στη Χαλκιδική

Τρανταχτά ονόματα του επενδυτικού κόσμου και funds συμμετέχουν στο... λίφτινγκ της Χαλκιδικής, με στόχο τον διπλασιασμό του αριθμού τουριστών.

Συνολικά 726,4 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Pravita για την αναμόρφωση της περιοχής του Ταξιάρχη, επένδυση η οποία περιλαμβάνεται στο συνολικό πλάνο δημιουργίας τριών νέων ξενοδοχείων -πολλών αστέρων- και τεσσάρων γηπέδων γκολφ σε έκταση 12.673 στρεμμάτων.

Επενδυτικές πρωτοβουλίες στη Χαλκιδική έχουν αναλάβει επίσης ο Όμιλος Ανδρεάδη με το fund Oaktree, καθώς και οι επιχειρηματίες Μπόρις Μουζενίδης και Ιβάν Σαββίδης.

Παράλληλα έντονο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή έχουν επιδείξει και Βούλγαροι επενδυτές.

Φυσική ομορφιά-πόλος έλξης τουριστών

Σε δηλώσεις του στον «Τύπο της Κυριακής», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάτσιος εκτίμησε ότι την προσεχή πενταετία θα γίνουν επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ, ενώ θα προκύψουν επιπλέον 5.000 νέες κλίνες, καθώς και 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, η φυσική ομορφιά περιοχών όπως η Κασσάνδρα, το Παλιούρι και ο Άγιος Ιωάννης αποτελούν ένα ακόμα όπλο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, στόχος της ένωσης είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος έτσι ώστε να προσεγγιστούν ειδικές μορφές τουρισμού.

Οι επενδύσεις

Άξιο λόγου είναι το πλήθος των επενδύσεων που πρόκειται να γίνουν προσεχώς. Ενδεικτικά, η Med Sea Health, ιδιοκτησίας Ρώσων επιχειρηματιών, αποτελεί ένα μεγαλόπνοο project, που θα προσεγγίσει περί τα 50 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ανέγερση ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών.

Ένα ακόμη σημαντικό σχέδιο είναι εκείνο του ομίλου Cronwell, επίσης ρωσικών συμφερόντων. Στο εν λόγω επενδυτικό project συμπεριλαμβάνεται το κτίσιμο πολυτελούς ξενοδοχείου στα Ψακούδια, το οποίο θα κοστίσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Μια εξίσου αξιόλογη πρωτοβουλία ανήκει στην ελληνική Eurotel, για την κατασκευή τριών μονάδων στις Καλύβες Χαλκιδικής.

Προβλέπεται ακόμη η ανακαίνιση του Gerakina Βeach από την Oaktree και τον Όμιλο Ανδρεάδη.

Τέλος, η Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία 80 εκατ. ευρώ στο Παλιούρι και σε έκταση 322 εκατ. στρεμμάτων. Η εν λόγω επένδυση θα περιλαμβάνει και την ανακαίνιση των Ξενία.

Πηγή: zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!