Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο!


Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλο
2 φέτες μπέικον
1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200ml κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητική κόλλα , τοποθετούμε τις πατάτες και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο αλάτι. Έπειτα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε στη μέση τα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετούμε μέσα στο καθένα 1 φετούλα μπέικον και μισή φέτα τυρί.

Αλείφουμε τα κοτόπουλα με το βούτυρο και τα τοποθετούμε σ'ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να πάρουν χρώμα.

Όταν πάρουν χρώμα, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο πιπεράκι και την αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει, ρίχνουμε σιγά σιγά την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν δείτε ότι έχει πήξει είναι έτοιμη.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και δίπλα βάζουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τη σάλτσα παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο και το γευστικότατο πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα .

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!