Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Γεωργιανός πρωθυπουργός: Όλη η ιστορία μας οφείλεται στην χριστιανική πίστη


Ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili παρακολούθησε το 5ο Διεθνές Συμπόσιο , που πραγματοποιήθηκε στο γεωργιανό Πατριαρχείο σχετικά με την οργάνωση του Διεθνούς Κέντρου για τις Χριστιανικές Σπoυδές.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην ομιλία του τόνισε τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παράδοσή της, τιμώντας ιδαίτερα την Παναγία.

« Ολόκληρη η ιστορία της Γεωργίας βασίζεται στην χριστιανική πίστη και στον χριστιανικό πολιτισμό. Η Ορθοδοξία για αιώνες τροφοδότησε το γεωργιανό έθνος, την πνευματικότητα του. Η κοσμοθεωρία και ο τρόπος ζωής του Γεωργιανού περιελάμβανε πάντα την Ορθόδοξη πίστη. Η αγάπη, η ειρηνική συνύπαρξη, η ανοχή, η αρετή, η συμπόνια - αυτά είναι οι αξίες πάνω στις οποίες διαμορφώθηκε το έθνος μας. Η πίστη σε αυτές τις αξίες έκανε τη Γεωργία διαμόρφωσε το πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της κουλτούρας » δήλωσε ο  Irakli Garibashvili.

Τέλος ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β για την προσπάθειά του του για την ενίσχυση και την ενότητα της χώρας.

Πηγή: agioritikovima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!