Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Οι Ρωσικές επενδύσεις στην Χαλκιδική


Πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι οι επενδύσεις που ετοιμάζονται να κάνουν Ρώσοι επιχειρηματίες στην Χαλκιδική σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδοχείων της περιοχής δημιουργώντας περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας.

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες θεωρούν την Χαλκιδική ιδανικό τόπο για επενδύσεις. Αγοράζουν ξενοδοχεία και τα μετατρέπουν σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα δίνοντας παράλληλα και δουλειά σε πολλούς Έλληνες.
«Πρόσφατο παράδειγμα είναι η αγορά μιας ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων από Ρώσο επενδυτή ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα την μετέτρεψε σε ξενοδοχείο πολυτελείας πέντε αστέρων δημιουργώντας ανάπτυξη στην περιοχή, προσελκύοντας νέους επισκέπτες και ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας» λέει η κ. Όλγα Τσαπανίδου μέλος της Ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος επιχειρηματίας αγόρασε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Ποτίδαια αντί 25 εκατομμυρίων ευρώ. Το ανακαίνισε ενώ προσέλαβε 200 Έλληνες για προσωπικό. Πριν από λίγες ημέρες έγιναν τα εγκαίνια παρουσία Ελλήνων αλλα και Ρώσων επωνύμων ενώ τη βραδιά των εγκαινίων τραγούδησε ο Αντώνης Ρέμος. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με εργαζόμενους του ξενοδοχείου, θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας με ιδιαίτερη αδυναμία στην χώρα μας.
«Ερχόταν χρόνια εδώ και επιθυμούσε κάποια στιγμή να επενδύσει και επιχειρηματικά. Πρόκειται για άτομο χαμηλών τόνων,  πολύ προσιτό που εχει δείξει από την αρχή την αγάπη του» υποστηρίζει εργαζόμενος του ξενοδοχείου. «Λέγεται ότι η μητέρα του, του δώρισε το ξενοδοχείο. Εχει βαθιές σχέσεις με την Χαλκιδική  γιατί συνήθιζε να έρχεται για καλοκαιρινές διακοπές ενώ επισκέπτεται τακτικά το Άγιο Όρος» λέει η κ. Σοφία Γεωργαλή υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου.
Για τη Χαλκιδική οι Ρώσοι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά μετά την Γερμανία και όσοι επισκέπτονται το νομό για διακοπές ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ. Μέχρι το 2015 υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι επενδυτές  θα αγοράσουν και αλλα ξενοδοχεία στην περιοχή προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες.

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!