Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ελληνική κουζίνα - ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά (για 4 άτομα):

8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο βούτυρο της επιλογής σας
αλουμινόχαρτο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια

Εκτέλεση:

Πλένετε πολύ μα πάρα πολύ καλά τις πατάτες (έτσι ώστε όποιος θέλει να μπορεί να φάει και τις φλούδες μετά το ψήσιμο). Τις σκουπίζετε με μία πετσέτα και τις αφήνετε για λίγο ώστε να στεγνώσουν.

Σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου ρίχνετε λίγο αλάτι. Βάζετε μία πατάτα και την τυλίγετε καλά με το αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάζετε τις πατάτες στην σχάρα λίγο κάτω από την μέση του φούρνου και ψήνετε. Χρειάζονται περίπου σαράντα πέντε λεπτά με μία ώρα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι πατάτες είναι ψημένες όταν τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι (η δοκιμή για το ψήσιμο γίνεται χωρίς να ανοίξετε το αλουμινόχαρτο).

Μπορείτε να τις σερβίρετε με το αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν περισσότερη ώρα ζεστές ή να τις σερβίρετε χωρίς αυτό (σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσατε να τυλίξετε περισσότερες από μία πατάτες στο κάθε αλουμινόχαρτο).

Κάθε πατάτα θα κοπεί στην μέση από τον ενδιαφερόμενο να την φάει, θα αλατιστεί, πιπερωθεί και βουτυρωθεί (το βούτυρο λιώνει καθώς η πατάτα είναι ζεστή) κατά βούληση.

Οι πατάτες αυτές επιδέχονται επίσης όλες τις σάλτσες που είναι για βραστές πατάτες καθώς και όλες τις διαφορετικές εκδόσεις τζατζικιού.

Ψητές πατάτες με τον ίδιο τρόπο γίνονται στην χόβολη, καθώς και στις ψησταριές υγραερίου (μπάρμπεκιου υγραερίου).

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!