Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ελληνική κουζίνα - Φράουλες με κονιακ


Υλικά:

250 γρ. φράουλες
2 μεγάλα πορτοκάλια
¼ φλυτζ. ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια
2 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας κονιάκ
300 γραμ. σαντιγί
2 ακτινίδια

Εκτέλεση:

Πλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρές μπουκιές.
Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών.
Ανακατέψτε τα φρούτα με το κονιάκ και βάλτε τα στο ψυγείο.
Βάλτε τη ζάχαρη το νερό και την βανίλια σε κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέστε το στα φρούτα.
Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρετε με σαντιγί.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!