Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Επικράτηση Σγουρού και Τζιτζικώστα στις Περιφερειακές εκλογές


Δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αναδεικνύει επικράτηση του νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στην Αττική, του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθήνας, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σγουρός και Τζιτζικώστας στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας



Ο Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής, στον πρώτο γύρο, προηγείται με ποσοστό 23,9% και ακολουθούν η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ  Ρένα Δούρου με 18,6%, ο Γ. Κουμουτσάκος της Ν.Δ. με 12,2%, ο Θ. Παφίλη του ΚΚΕ με 7,8, ο Π. Χαϊκάλης των ΑΝ.ΕΛ. με 6,1%, ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής με 5,1%, ο Ν. Νικολακόπουλος με 3,4% και ο Βασίλης Οικονόμου με 3,2%.


Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την πρώτη Κυριακή ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 23,8%, ο Γιάννης Ιωαννίδης 18,5%, ο Μάρκος Μπόλαρης 10,6%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου ποσοστό 9,4%, ο Γιάννης Ζιώγας 4%, ο Ν. Χρυσομάλλης 2,1% και ο Μιχ. Τρεμόπουλος ποσοστό 2%. 

Η δεύτερη Κυριακή αναδεικνύει νικητές τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Καμίνης και Μπουτάρης οι νικητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 


Στο Δήμο Αθήνας  την πρώτη Κυριακή ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει ποσοστό 25,8%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης 14,3%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 11,6%,  Νικήτας Κακλαμάνης 9,7%, ο Νίκος Σοφιανός 6,5%, ο Βασίλης Καπερνάρος 3,7% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 1,9%.


Στο Δήμο Θεσσαλονίκης στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται πρώτος με 42,3%, δεύτερος ο Στ. Καλαφάτης με 22,7%, ο Τρ. Μηταφίδης 9,2, ο Αρτ. Ματθαιόπουλος 3,2%, Γ. Δελλής 3,1%, ο Χρ. Παπαγεωργίου 2,2%, η Ελεάνα Ιωαννίδου 1,9%  και Μ. Ιωαννίδου 1,5%. 

Η δεύτερη Κυριακή αναδεικνύει δημάρχους τους Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη.  

Ευρωεκλογές. Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, της Ν.Δ. στην Κεντρική Μακεδονία  


Η δημοσκόπηση όσον αφορά στις ευρωεκλογές, στην Αττική (Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς, υπόλοιπο Αττικής) δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%) και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,3%, Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και τέλος η ΔΗΜΑΡ με 2,2%.

Στην Κεντρική Μακεδονία (Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Τρίτη δύναμη είναι το Ποτάμι με 8,1% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%.

Όλα τα παραπάνω αποτελέσματα φυσικά εικονίζουν την τάση της περιόδου που έγινε η δημοσκόπηση. 

Πηγή: vimaonline.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!