Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Micron DDR4 RAM |Αναμένεται να εξοικονομήσουν ενέργεια στις επερχόμενες iOS συσκευές


Μια μυστήρια διαταγή πληρωμής 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον κατασκευαστή μνήμης Micron, έχει τροφοδοτήσει σχόλια πως οι νέες μνήμες LPDDR4 DRAM θα μπορούσαν να πάρουν το δρόμο για τα προϊόντα της Apple  και μάλιστα αρκετά σύντομα. Μιλάμε ακόμη και  στα επόμενης γενιάς iPhone, iPad και Mac μοντέλα.  Ο ανεξάρτητος αναλυτής Mat Margolis έκανα αναφορά στην πληρωμή μυστήριο προς την Micron στο blog του αυτή την εβδομάδα, όπου ανάρτησε σχόλιο για την εξαγορά της Elpida από την Micron τον περασμένο Ιούλιο για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Apple έχει συνεργασία με την Εlpida καθώς ο επεξεργαστής LPDDR3 βρίσκεται στις τελευταίες κυκλοφορίες τις εταιρείας, iPhones 5S, iPad Air και Macbook Air. Πιο συγκεκριμένα μνήμες του 1 gigabyte Elpida DDR3 RAM βρίσκονται στον επεξεργαστή Α7 της Apple η οποία επάνδρωσε τα iPhone 5S, iPad Air και iPad mini με retina οθόνη. Ο ανώνυμος πελάτης που πλήρωσε τα περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια σε hardware υλικό στη Micron έκανε συμφωνία με χρονική λήξη το Σεπτέμβριο του 2016.
Αυτό οδήγησε τον Margolis να υποθέσει πως η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να είναι για τα προϊόντα της Apple τα οποία αναμένονται προς το τέλος του έτους. Στα πλαίσια της προώθησης της τεχνολογίας της LPDDR4 DRAM η Micron ισχυρίζεται πως η νέα μνήμη προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας έως 10 ώρες χρήσης με μία μπαταρία 1,5 Ah και 8 ώρες χρήσης σε συσκευές με μπαταρίες 1,4 Ah. Η απόδοση αναμένει βελτίωση έως δύο φορές το εύρος ζώνης.
Αυτές οι βελτιώσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως χαρακτηριστικό A-series από την Apple και ίσως δούμε πολύ σύντομα έναν “A8″ επεξεργαστή μέσα στο τρέχον έτος στα επόμενης γενιάς iPhones – iPads. Είναι επίσης πιθανό η Micron DDR4 RAM να προσφέρουν ενισχυμένες επιδόσεις στις επικείμενες ανανεώσεις των Macbook της Apple.

Πηγή: appleteam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!