Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η χώρα μας Φλερτάρει με τον κινηματογραφικό Ευρωπαϊκό φακό!


Ποιες ταινίες φλερτάρουν με την σκέψη σας, αν σας φωνάξουμε δυνατά την λέξη Ελλάδα;

 "Mammia mia" μαγικές στιγμές από την Σκόπελο και την Σκιάθο; “Shirley Valentine” στην Μύκονο; Τα κανόνια του Ναβαρόνε στην Ρόδο αλλά και το "Mediterraneo" στο Καστελόριζο; Αυτές είναι κάποιες από τις ταινίες μαζί με πολλές άλλες που μέσα από τον κινηματογραφικό φακό των σκηνοθετών τους παρουσίασαν τις ομορφιές και την αίγλη της χώρας μας στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού ξεχώρισαν και έκλεψαν εντυπώσεις.

Μία επίσημη έρευνα της  της TRAVELSAT Competitive Index, απέδειξε πως 10 στους 100 διεθνείς τουρίστες που ταξίδεψαν το 2012, επέλεξαν τον προορισμό τους επειδή είδαν μία κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στην χώρα που επισκέφτηκαν.


Αύξηση του τουρισμού στην Κεφαλονιά δημιούργησε και η παρουσία στην μεγάλη οθόνη της ταινίας το "Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" όπου τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο νησί.

Τα οφέλη από την προβολή της φιλμικής εικόνας είναι πολλαπλά. Ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι ένα φαινόμενο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των εταιρειών μάρκετινγκ λόγω της αποδοτικότητας και της στόχευσης σε ένα κοινό που δύσκολα η συμβατική διαφήμιση μπορεί να προσελκύσει.

Υπάρχει άραγε καλύτερη διαφήμιση από εκείνη της φιλμικής εικόνας; Σκηνές στοχευμένες, κινηματογραφικές σκηνές μέσα σε μία ατμόσφαιρα άκρως καλλιτεχνική. Πρωταγωνιστές τις περισσότερες φορές οι κάτοικοι του νησιού. Στοιχεία που προβάλλονται, -δείγμα διαφήμισης-, η φιλοξενία, τα όμορφα τοπία αλλά και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα. Ταβερνούλες, γραφικά στενά μαγεύουν την κάμερα του σκηνοθέτη αλλά και την εικόνα του κοινού.

Υπάρχει άραγε καλύτερη διαφήμιση από αυτή;



Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!