Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Περιοδείες Ιωαννίδη σε Χαλκιδική και Πέλλα


Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις και φορείς της Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο. Στο επίκεντρο των επαφών του βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής και στην εύρυθμη λειτουργία των φορέων.
Η περιοδεία του κ. Ιωαννίδη ξεκίνησε από το λιμάνι των Μουδανιών, όπου ο επικεφαλής του τελωνείου τον πληροφόρησε για το γεγονός ότι το εν λόγω λιμάνι δεν εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της Χαλκιδικής, όσων αφορά στις μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά και αυτές άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις προοπτικές ανάπτυξης που θα προκύψουν από πιθανή επέκταση του.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε την επιχείρηση «Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής»,  όπου συνάντησε τους ιδιοκτήτες και συνομίλησε και με εργαζόμενους (η επιχείρηση απασχολεί 100 άτομα προσωπικό) και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ύπαρξης τέτοιων επιχειρήσεων. «Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού τομέα είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Υγιείς επιχειρήσεις σαν τη συγκεκριμένη, που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας για τον κόσμο και να ενισχύουν το επιχειρείν, πρέπει να αποτελούν παράδειγμα και να μας δίνουν θετικά μηνύματα για το μέλλον», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Το μεσημέρι, ο κ. Ιωαννίδης ξεναγήθηκε στα μεταλλεία Γερακινής, μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις που λειτουργεί για περισσότερα από 150 χρόνια, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την οικογενειακή επιχείρηση με τα νερά «Άθως», όπου συζήτησε το θέμα της φορολογίας των επιχειρήσεων, που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί συχνά ανασταλτικό παράγοντα για τις επενδύσεις.
Το απόγευμα ο Γιάννης Ιωαννίδης συναντήθηκε με μέλη του Σωματείου Μεταποιητών Ελιάς Χαλκιδικής, με τα οποία συζήτησε θέματα που αφορούν στην μεταποίηση της ελιάς και στα ελαιολύματα. Αργότερα, βρέθηκε με εκπροσώπους αγροτών της Χαλκιδικής. Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός και εκεί πρέπει να δοθεί βάση για να υπάρξει ανάπτυξη και άμεσο κέρδος για τη χώρα μας.
Το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Στην Πέλλα θα περιοδεύσει ο Γιάννης Ιωαννίδης
Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.
Αρχικά, στις 10.00. ο κ. Ιωαννίδης θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Έδεσσας, όπου θα συναντηθεί με το διευθυντή του, Ηλία Τσιαμήτρο, και ακολούθως, στις 10.30, το ΕΚΑΒ Έδεσσας. Στις 11.00 – 13.30 θα κάνει βόλτα στη λαϊκή αγορά της Αριδαίας και στα καταστήματα και τον πεζόδρομο της πόλης.
Στη συνέχεια, στις 14.00 θα επισκεφτεί τη βιομηχανία «Νέα Εξφρουτ ΑΒΕΕ» των αδελφών Σέξτου, στη Σκύδρα, στις 15.15 τη βιομηχανία κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών «Alterra s.a.», στα Γιαννιτσά και στις 15.45 την εταιρία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ», στα Γιαννιτσά. Τέλος, στις 18.00 ο κ. Ιωαννίδης θα επισκεφτεί την εταιρία εμπορίας λιπαντικών «Αφοι Τοψή», στα Γιαννιτσά.
«Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»: Βοήθεια σε άπορες οικογένειες
«Χείρα βοηθείας» σε άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, στις οποίες θα διανέμει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, θα προσφέρει τη Μεγάλη Βδομάδα ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη.
Από αύριο, οι φίλοι του συνδυασμού μπορούν να προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο, στην οδό Ίωνος Δραγούμη 3 (Πλατεία Ελευθερίας), και να προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία θα συλλέγονται σε ειδικά καλάθια. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν τη Μεγάλη Βδομάδα σε φιλανθρωπικό σωματείο, προκειμένου αυτό να τα μοιράσει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!