Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές


Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% και η ΝΔ 17,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή με 9,5%, η Ελιά με 7%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2%.
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% και η ΝΔ 17,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή με 9,5%, η Ελιά με 7%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2%.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα παρουσίασαν ποσοστό από 1% και πάνω. Συγκεκριμένα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1%, και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1%. Το 3% των ερωτηθέντων απάντησε «Άλλο κόμμα» και Λευκό/Αποχή το 7,5%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 11,5% του δείγματος.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21% και η ΝΔ 20%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, «Το Ποτάμι» με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, όπως και το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 2%, ο ΛΑΟΣ 1%, και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1%. Το 2% των ερωτηθέντων απάντησε «Άλλο κόμμα» και Λευκό/Αποχή απάντησε το 7%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η επιλογή του 10% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων, έναντι 22% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απάντησε το 46% των ερωτηθέντων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8 - 9 Απριλίου 2014.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!