Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ελλάδα - Είναι αδύνατο να μείνεις μακριά της


"Είναι αδύνατο να μείνεις μακριά της". Έτσι ξεκινά την περιγραφή της για την χώρα μας, η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Huffington Post", Πέγκυ Γκόλντμαν, ειδικός τουριστικών θεμάτων και πρόεδρος της εταιρείας Friendly Planet Travel.

Η δημοσιογράφος σε άρθρο της αφιερωμένο στην Ελλάδα, γράφει για την αναβίωση του Ελληνικού τουρισμού. Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τις προσπάθειες των πολιτών να ξεφύγουν από την κρίση.

Γράφει

Δεν ξέρω πως να σας περιγράψω την λύπη που ένιωσα, τέσσερα χρόνια πριν όταν επισκέφτηκα την Πλάκα στην Αθήνα. Η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς διαφορετική. Η περιοχή δεν είχε την όψη που είχε συνήθως. Ήταν σχεδόν έρημη και τα μαγαζιά σχεδόν άδεια. Ήμουν όμως σίγουρη πως όλα θα άλλαζαν, όπως και άλλαξαν. Τόσοι αιώνες πολιτισμού είναι δύσκολο να απαξιωθούν. Οι τουρίστες επέστρεψαν. Τα μαγαζιά γέμισαν κόσμο και η περιοχή της Πλάκας για άλλη μία φορά γίνεται πηγή έμπνευσης όλων εκείνων που διψούν να μάθουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του Αθηναϊκού και όχι μόνο Ελλαδικού πολιτισμού!

Γράφει

Στην πραγματικότητα, το περασμένο έτος, ένα ρεκόρ 17,9 εκατομμυρίων τουριστών ταξίδεψαν στην Ελλάδα, γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν αναμφίβολα οι προσφορές των ξενοδοχείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων και των εστιατορίων.

Για όσους από εσάς δεν έχουν πάει ποτέ , τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε είναι προφανή: την Αθήνα για τη νυχτερινή ζωή, τα ψώνια και τα μνημεία, τη Μύκονο για το ρομαντισμό και τη Σαντορίνη για την εκπληκτική θέα.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!