Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Microsoft: Πολύπλευρη στρατηγική διεύρυνσης του αγοραστικού κοινού της


«Μεγάλη Εβδομάδα» για την Microsoft, η προηγούμενη, μιας και υπήρξαν πολλές εξελίξεις, τόσο λόγω της παρουσίασης των Windows Phone 8.1, όσο και των γενικότερων διοικητικών ανακατατάξεων που επέφερε ο νεος Διεθύνων Συμβουλός, Satya Nadella, στην αμερικάνικη εταιρεία.

Αρχικά, υπήρξαν οι ανακοινώσεις στην παρουσίαση των Windows Phone 8.1, που έφεραν στο φώς την έναρξη συνεργασίας με νέους εταίρους hardware, όπως η Prestigio και η Micromax και τις νέες δυνατότητες που αναδύονται στις συσκευές Windows με την αναβάθμιση του λειτουργικού, ξεχωρίζουν ο νέος βοηθός φωνητικής αναζήτησης Cortana και η αναβάθμιση του Windows Store, οι οποίες σαφώς και φανερώνουν ξεκάθαρα τις γενικότερες προθέσεις διεύρυνσης του αγοραστικού κοινού της εταιρείας και ειδικότερα την ανάγκη για διείσδυση στις «πολύτιμες» αναπτυσσόμενες αγορές.

Παράλληλα όμως, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Microsoft Build 2014, ο CEO της εταιρείας Satya Nadella με email, προς τους υφισταμένους του, ανακοίνωσε και επίσημα σημαντικές αλλαγές στη διοικητική δομή αλλά και την στοχοθεσία που, με βάση τα λόγια του, επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτήν την στρατηγική και τις προσπάθειες αλλαγής πορείας. Ο κεντρικός στόχος, σύμφωνα πάντα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αυτών των αλλαγών είναι η αναβάθμιση σε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο επίπεδο του συντονισμού του οργανισμού, από εδώ και πέρα, για να επιτευχθεί μέγιστη εστίαση που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο και αποδοχή των προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.

Μεταφράζοντας επακριβώς τα λόγια και το σκεπτικό του Nadella, για να βγάλει ο καθένας απερίσπαστα τα συμπεράσματα του, συνοψίζονται τα εξής: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από δύο μήνες ως προεδρεύων του οργανισμού, έχω προωθήσει τον Scott Guthrie στην θέση του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου, όπου θα συνεχίσει να ηγείται και να οδηγεί τον οργανισμό όπως κάνει χρόνια τώρα, από διάφορες θέσεις που έχει υπηρετήσει την εταιρεία, πλέον με αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Στη συνέχεια, ζήτησα από τον Phil Spencer να αναλάβει ως νέο του ρόλο την ηγεσία του Xbox, συνδυάζοντας τις ομάδες ανάπτυξης του Xbox και του Xbox Live με την ομάδα των Microsoft Studios. Ο Phil θα αναφέρεται στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Λειτουργικών Συστημάτων Terry Myerson, πράγμα που μας επιτρέπει να κρατήσουμε το gaming κοντά στην ομάδα ανάπτυξης λειτουργικών συστημάτων των συσκευών. Σε αυτή τη νέα δουλειά, ο Phil θα οδηγήσει τις ομάδες Xbox, Xbox Live, Xbox Video, Xbox Music και Microsoft Studios, συνδυάζοντας το λογισμικό, τα παιχνίδια και όλο γενικά το περιεχόμενο μας με την ομάδα του Xbox, υπό έναν ηγέτη και φέρνοντας ευθυγράμμιση με την ομάδα OSG. Η κίνηση αυτή πιστεύω θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά σε όλο το project Xbox, γεγονός που θα φέρει περισσότερη από τη μαγεία του σε όλα τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των tablets, των υπολογιστών και των Smartphones. Επίσης, ο Phil θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία του με τον Yusuf Mehdi, ο οποίος οδηγεί την επιχειρηματική μας στρατηγική και το μάρκετινγκ για το Xbox, τον George Peckham, ο οποίος είναι επικεφαλής εταιρικών σχέσεων τρίτων και τον Mike Angiulo, ο οποίος θα συνεχίσει να οδηγεί τον τομέα υλικού του Xbox.

Τέλος, ως αποτέλεσμα της επισφράγισης της συμφωνίας μας με τη Nokia, ο Stephen Elop θα ενταχθεί στην ηγετική ομάδα της Microsoft ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος συσκευών, όπου και θα αναφέρεται αποκλειστικά σε μένα. Για να γίνει αυτό περιμένουμε να κλείσει οριστικά η απόκτηση της Nokia μέχρι το τέλος του Απριλίου 2014. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ πολλές φορές στενά και σε διάφορα ζητήματα με τον Stephen, στο παρελθόν, ως βασικός εταίρος μας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia και πάλι κατά τους τελευταίους αρκετούς μήνες συνεργαζόμαστε από τα αρχικά στάδια του προγραμματισμού ως και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Nokia. Ανυπομονώ να συνεργαστώ πλέον πιο αμεσα μαζί του, ως βασικό μέλος της ηγετικής μας ομάδας και καλωσορίζω τους εργαζόμενους της Nokia στην οικογένεια της Microsoft. Η εμπειρία στον σχεδιασμό υλικού, στους τρόπους παραγωγής συσκευών και σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας που φέρνουν θα μας βοηθήσει να οδηγηθούμε στην παραγωγή καινοτόμων συσκευών και να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας. Ακόμα, ο Stephen θα συνεργαστεί στενά με τον Phil και τον Terry στο Xbox και θα συγκεντρώσει στο δυναμικό μας πολλά από τα κορυφαία στελέχη της Nokia Mobile, αλλά και γενικότερα από όλα τα υπόλοιπα τμήματα του μέχρι σήμερα οργανισμού ευθύνης του».

Πηγή: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!