Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των εξετάσεων


Κατά την ιδιαίτερα πιεστική ψυχολογικά αλλά και χρονικά διάρκεια των εξετάσεων, η σωστή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, χυμούς, γαλακτοκομικά και προϊόντα ολικής άλεσης μπαίνει συχνά σε δεύτερη μοίρα ή καλύτερα αντικαθίσταται από... σοκολάτες, παγωτά και junk food.
Μη σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
Η καλή διατροφή θα πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου της μελέτης σας, και θα σας βοηθήσει σημαντικά. Η επιλογή σωστών τροφών και συνδυασμών είναι το καλύτερο το καύσιμο για τον εγκέφαλο σας. Οι καθημερινές απαιτήσεις σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά είναι αυξημένες σε αυτή τη φάση.
Δώστε έμφαση σε τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε σωματική και ψυχική ενέργεια, ώστε να μελετήσετε σωστά. Καταναλώστε κρέας κόκκινο 2 φορές την εβδομάδα και συνοδέψτε το με σαλάτα που περιέχει βιταμίνη C. Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι τα δημητριακά, τα προϊόντα ολικής άλεσης.
Τα ψάρια βοηθούν στην βοηθήσει την ενίσχυση του εγκεφάλου σας, παρέχοντας τα απαραίτητα «καλά» λιπαρά. Συγκεκριμένα θα πρέπει η κατανάλωση τους να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.
Προσοχή στα συμπληρώματα Διατροφής
Τα συμπληρώματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε κάποιες περιπτώσεις, όμως οι ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα είναι αναντικατάστατες. Ένα πορτοκάλι περιέχει όχι μόνο βιταμίνη C, αλλά και φυτικές ίνες, β-καροτένιο και άλλες ουσίες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από ένα χάπι.
Τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα
Η κατανάλωση τακτικών γευμάτων βοηθά στη διατήρηση θρεπτικών συστατικών και κρατά τα επίπεδα ενέργειας σταθερά.
Επιλέξτε το σωστό πρωινό
Πολλά λέγονται για τους λόγους που πρέπει για να τρώμε πρωινό, όμως ένα ντόνατ ή μία μπουγάτσα δεν είναι η θρεπτικότερη επιλογή. Επιλέξτε ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης με γάλα και ένα φρούτο. Αν θέλετε κάτι γρήγορο, δοκιμάστε μια μπάρα ολικής αλέσεως με γάλα.
Μείνετε καλά ενυδατωμένοι
Προσλαμβάνετε καθημερινά τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), μιας και τα χαμηλά επίπεδα υδάτωσης μειώνουν την πνευματική διαύγεια και μνήμη!

Πηγή: activekids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!