Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Οι 5 μεγαλύτερες φοβίες ενός «επαγγελματία» ταξιδιώτη


Όσοι πραγματοποιούν συχνά επαγγελματικά ταξίδια με αεροπλάνο, είναι επιρρεπείς στο να αναπτύσσουν διάφορες φοβίες. Η αμερικανίδα αεροσυνοδός Χίδερ Πουλ μας περιγράφει τις 5 μεγαλύτερες φοβίες ενός επαγγελματία ταξιδιώτη, όπως τις έχει βιώσει η ίδια μέσα από την εργασία της.

1. Οικονομική Θέση

Αυτό που αγχώνει περισσότερο έναν «επαγγελματία» ταξιδιώτη είναι η πιθανότητα να καθίσει στην Οικονομική Θέση καθ′ όλη τη διάρκεια ενός μεγάλου αεροπορικού ταξιδιού.

Αρκετές φορές, μπορεί να βρεθούν στις πρώτες σειρές της Οικονομικής Θέσης «επαγγελματίες» ταξιδιώτες που βρίσκονται στη λίστα για αναβάθμιση σε Διακεκριμένη Θέση. Το «ξινισμένο» ύφος τους μαρτυρά το στρες που νιώθουν εκείνη τη στιγμή.

2. Μεσαίο κάθισμα

Το μεσαίο κάθισμα αγχώνει το σύνολο των επιβατών ενός αεροπλάνου, όχι μόνο τους «επαγγελματίες» ταξιδιώτες. Σίγουρα κάποιοι πρέπει να περάσουν ολόκληρη την πτήση καρφωμένοι στο άβολο μεσαίο κάθισμα, ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτοί να μην είναι οι τακτικοί τους πελάτες.



3. Γεμάτα ντουλάπια χειραποσκευών

Η επιβίβαση στο αεροσκάφος για τους περισσότερους «επαγγελματίες» ταξιδιώτες μοιάζει με στρατιωτική επιχείριση. Πριν ανακοινωθεί η έναρξη της επιβίβασης, αυτοί έχουν ήδη λάβει τις κατάλληλες θέσεις. Επιβιβάζονται πρώτοι στο αεροπλάνο και γνωρίζουν επακριβώς που βρίσκεται η θέση τους.

Είναι κρίσιμο ζήτημα για τους «επαγγελματίες» ταξιδιώτες να καταλάβουν πρώτοι το ντουλάπι των χειραποσκευών πάνω από το κάθισμά τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη χειραποσκευή τους για φύλαξη στο αμπάρι του αεροσκάφους, προσθέτοντας σημαντική καθυστέρηση στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα τους.

4. Ζυμαρικά

Οι «επαγγελματίες» ταξιδιώτες γνωρίζουν ακριβώς τι περιλαμβάνει το μενού της πτήσης. Έχουν ταξιδέψει τόσες φορές στην ίδια πτήση, που θυμούνται μέχρι και τα ονόματα των αεροσυνοδών.

Διαλέγουν πάντα τη σωστή θέση που τους δίνει προτεραιότητα στην επιλογή φαγητού, καθώς φοβούνται μήπως ξεμείνουν με τα… ζυμαρικά που προκαλούν υπνηλία σε συνδυασμό με βαριές σάλτσες και τυριά.

Αντίθετα, ένα ελαφρύ γεύμα με κοτόπουλο θα τους κρατήσει σε εγρήγορση, προκειμένου να εργαστούν αποδοτικά για όσο διάστημα χρειαστεί.



5. Απουσία Wi-Fi

Όσοι ταξιδεύουν συχνά επαγγελματικά ταξίδια δεν έχουν χρόνο για χάσιμο, συνήθως εργάζονται καθ′ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Είναι οι πρώτοι που ανοίγουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μόλις δοθεί η σχετική άδεια από τον πιλότο, τις οποίες δεν απενεργοποιούν παρά ελάχιστο χρόνο πριν την προσγείωση.

Η απουσία συνδεσιμότητας Wi-Fi εν πτήσει είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τη δουλειά των «επαγγελματιών» ταξιδιωτών, αρκετοί προτιμούν να ταξιδέψουν σε επόμενη πτήση προκειμένου να εξασφαλίσουν αδιάλειπτη σύνδεση με το γραφείο τους.

Πηγή: inflight.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!