Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου, επιλέγοντας το κατάλληλο γλυκό!


Η μη επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα προβλήματα διατροφής. Το φαινόμενο αυτό, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης σε άνδρες και γυναίκες και έτσι, η πρόσληψη επαρκούς ασβεστίου έχει γίνει για πολλούς καθημερινός διατροφικός στόχος.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη κυμαίνεται από 800-1000 mg, ανάλογα το φύλο και την ηλικία, αλλά η συνήθης κατανάλωση γαλακτοκομικών, σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, για πολλούς δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού.

Λύσεις στο πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι η συμπλήρωση των γευμάτων με λίγο τυρί, η επιλογή μπρόκολου για σαλάτα, η κατανάλωση αμυγδάλων ή η σωστή επιλογή γλυκού. Αν θεωρήσουμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που αφιερώνουν ένα μέρος των θερμίδων που λαμβάνουν ημερησίως στην κάλυψη της ανάγκης τους για γλυκό, τότε η καλύτερη λύση είναι αυτή που συνδυάζει την απόλαυση με την προαγωγή της υγείας.

To γλυκό που μπορεί να αποτελέσει την ιδανική επιλογή είναι ο χαλβάς από ταχίνι. Στα 100 γρ. αποδίδει 240 mg ασβεστίου όταν στην ίδια ποσότητα, η σοκολάτα ή ένα κέικ θα δώσουν λιγότερη από την μισή ποσότητα.

Για την αποφυγή όμως της υψηλής πρόσληψης θερμίδων, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης. Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων θεωρείται επαρκής, τόσο για την απόλαυση όσο και την ελεγχόμενη θερμιδική πρόσληψη.

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!