Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ελληνική κουζίνα - ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ


Υλικά:

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 αυγά
1 κούπα λάδι
1 ποτηράκι σόδα υγρή
Αλάτι, πιπέρι
250 γραμμάρια ψωμί (ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
4 πατάτες (πλυμένες καλά και κομμένες σε κυβάκια μαζί με την φλούδα)
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
4 φέτες γραβιέρα Κρήτης
Για την σάλτσα:
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι Worcestershire sauce ή γούστερ sauce(την βρίσκετε σε όλα τα supermarkets)
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
10 σταγόνες tabasko κόκκινο
1 κουταλάκι μουστάρδα (σκόνη)
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση (για την σάλτσα):

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την γούστερ sauce και το βαλσάμικο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και κατόπιν τα ντοματάκια.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, αφήνουμε να δέσει και την κατεβάζουμε από την φωτιά.

Εκτέλεση (για τα μπιφτέκια και τις πατάτες):

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού.

Κατόπιν τις αλατοπιπερώνουμε, τις ανακατεύουμε με το σκόρδο και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια από το κιμά μέχρι και το ψωμί. Πλάθουμε 4 αρκετά μεγάλα μπιφτέκια* και τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες και την σάλτσα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο στρώστε πάνω από τα μπιφτέκια τις φέτες γραβιέρα.

Μόλις λιώσει η γραβιέρα, σβήνουμε το φούρνο και σερβίρουμε μετά από λίγο.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!