Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Δ.Τ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ TTR 2014 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για τη στήριξη και προβολή του τουρισμού, την ενίσχυση του αντίστοιχου τμήματος και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων - μελών του, πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στo Βουκουρέστι.
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από 12 έως 16 Μαρτίου 2014, κατά τη διάρκεια λειτουργίας Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού  TTR ROMANIA 2014. Στην έκθεση τουρισμού TTR ROMANIA 2014 συμμετείχαν 40 περίπου επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου.
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πρώτη τουριστική επιλογή για πολύ μεγάλο ποσοστό των Ρουμάνων που επιθυμούν να επισκεφτούν χώρες του Εξωτερικού. Άλλωστε η Ρουμανία θεωρείτε ως μία από τις πλέον ανερχόμενες τουριστικές αγορές της Ευρώπης, όπου χάριν στην διάνοιξη νέων δρόμων επικοινωνίας προς Ρουμανία από τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Έβρο μέσω Βουλγαρίας, οι πολίτες της μπορούν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν σε λίγες μόνο ώρες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Στο περίπτερο της Χαλκιδικής που βρισκόταν στο Hall C5 και στο stand  79 της έκθεσης, οι φορείς της Χαλκιδικής έδωσαν  δυναμικό παρών .
Συμμετείχαν ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με τον πρόεδρο του κο Τάσιο Γρηγόριο, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με εκπρόσωπό του τον οικονομικό επόπτη του κο Δεληδημητρίου Αντώνιο ο οποίος συμμετείχε και με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής,  και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων δωματίων με τον πρόεδρό του κο Χαδαλή Δημήτριο.

Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής που παρευρέθησαν στο χώρο της έκθεσης πραγματοποίησαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας, αλλά και μεμονωμένους πελάτες που θέλουν να επισκεφτούν την Χαλκιδική, ενώ μοιράστηκε στους επισκέπτες και διαφημιστικό υλικό.
Τα μέλη της αποστολής το πρωινό του Σαββάτου 15/3, πραγματοποίησαν στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo αίθουσα Iorga Hall , προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχους τουριστικούς πράκτορες του Βουκουρεστίου, που οργάνωσε το τμήμα Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κος Θεόδωρος Καράογλου που βρέθηκε στο Βουκουρέστι για να ενισχύσει την ελληνική παρουσία, o Πρόξενος της Ελλάδας στη Ρουμανία κος Νικόλαος Καραλέκας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στην Ρουμανία κος Μιχάλης Κωνσταντινίδης και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μαγδαληνή Καρακόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!