Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νέα προγράμματα στήριξης ελληνικών αγροτικών επιχειρήσεων


Ανακοινώθηκαν τρία νέα προγράμματα στήριξης αγροτικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με το οινοποιήσιμο σταφύλι, τα βιολογικά κηπευτικά και την επιτραπέζια ελιά.


Συγκεκριμένα ξεκινάν τα εξής προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας

1) στο οινοποιήσιμο σταφύλι με την «Ε.Τσάνταλης Α.Ε.»

Ξεκινάει νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε αμπελουργούς των Νομών, Πέλλης και Λάρισας σε συνεργασία με την εταιρία «Ε.Τσάνταλης Α.Ε.».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα των οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιού, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

Η εταιρία «Ε.Τσάνταλης Α.Ε.», διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, στη Ραψάνη, στη Μαρώνεια και στη Νάουσα και δραστηριοποιείται στον τομέα τυποποίησης και εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων.

2) στα Βιολογικά Κηπευτικά με την εταιρία «ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ»

Η εταιρία «ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ», έχει τις εγκαταστάσεις της στο Καστέλι Κισσάμου του νομού Χανίων και δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας βιολογικών και μόνο προϊόντων.

Η εταιρία εστιάζει στην προώθηση των βιολογικών Κρητικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις υψηλής επισκεψιμότητας. Τα προϊόντα έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξίας λόγω της υψηλής ποιότητας τους και λόγω του αυξημένου ποιοτικού ελέγχου από τον οποίο διέρχονται.

Η επιχείρηση διεισδύσει σε νέες αγορές όπως Γερμανία, Δανία, Αυστρία, Ρωσία, Βουλγαρία αυξάνοντας τις εξαγωγές της και προβάλλοντας στο εξωτερικό την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων καθώς και την σοβαρότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων.

3) στην Επιτραπέζια Ελιά με την εταιρία «Γεωργούδης Α.Ε.»

Η εταιρία «Γεωργούδης Α.Ε.», διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στην Β' ΒΙΠΕ του Βόλου και δραστηριοποιείται στον τομέα τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής της ελιάς.

Η Γεωργούδης Α.Ε. η οποία λειτουργεί από το 1897, προσφέρει στους πελάτες της σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο, την καλύτερη ποιότητα και την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η μακρά εμπειρία της εταιρίας σε συνδυασμό με την προσεκτική επιλογή και την παραδοσιακή παρασκευή, τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας κι αυστηρούς ελέγχους ποιότητας, εγγυώνται ελιές μοναδικής γεύσης και ποιότητας.

Τα προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς καλύπτουν όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 22.

Πηγή: toxwni.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!