Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Διεθνής καμπάνια υπογραφών ενάντια στην εκποίηση του Ελληνικού


Στη συλλογή υπογραφών προχωρούν δεκάδες δημοτικές παρατάξεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ενώσεις πολιτών κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ξεπούλημα του Ελληνικού με αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου συνεχίζοντας την καμπάνια, που άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο στην Γενεύη, προκειμένου να σταλεί πανευρωπαϊκά το μήνυμα ότι "το Ελληνικό αποτελεί δημόσιο αγαθό, δεν παζαρεύεται, δεν παραχωρείται, δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται".
Οι συμμετέχοντες στην καμπάνια επισημαίνουν στο κοινό κείμενό τους ότι, "με τον ισχύοντα νόμο 4062/2012, δίνεται η δυνατότητα στον λεγόμενο 'επενδυτή' να κατασκευάσει πολυόροφες κτηριακές εγκαταστάσεις 1,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων ακόμη και επί της παραλίας και του αιγιαλού, ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ακόμη και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Κοσμά, ένα μέρος του οποίου βρίσκεται υπό την επιφάνεια της θάλασσας".
Εκτιμούν, μάλιστα, ότι "οι προθέσεις της τεχνικής εταιρείας Lamda Development είναι να κατασκευάσει στους προαναφερόμενους χώρους εμπορικά κέντρα, καζίνο, ξενοδοχειακές μονάδες, πολυτελείς κατοικίες καθώς και ένα μικτών και πολλαπλών χρήσεων 'πάρκο', το οποίο δεν θα είναι δημόσιο και θα αποτελεί 'αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης'". Ενώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας τονίζουν ότι η Lamda Development προσπαθεί "να εξαπατήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους στη χώρα μας, κυρίως νέους, τροφοδοτώντας τους με ψεύτικες ελπίδες", γιατί, όπως εξηγούν, "το ζήτημα δεν είναι η εξασφάλιση κάποιων προσωρινών ή μονιμότερων θέσεων εργασίας αλλά θέσεις εργασίας, που να σέβονται τους εργαζόμενους και να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα".
Για το δε αντίτιμο από την παραχώρηση δημόσιας γης οι συμμετέχοντες στην καμπάνια τονίζουν ότι "δεν θα ξεπεράσει το 0,5 δισ. ευρώ και θα καταβληθεί σε πολλές ετήσιες δόσεις, σε βάθος 15ετίας". "Πρόκειται για πραγματικό ξεπούλημα", σημειώνουν προσθέτοντας ότι "πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση, εφ' όσον το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένο να καλύψει το κόστος κατασκευής μιας σειράς αναγκαίων έργων υποδομών και μετεγκατάστασης δημόσιων κτηρίων και εγκαταστάσεων, το οποίο κόστος είναι πολλαπλάσιο του προσφερόμενου τιμήματος".
"Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με ιδιώτες για κανένα οικονομικό αντίτιμο, δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε σε οποιονδήποτε το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του Σαρωνικού, δεν αποδεχόμαστε την εξαφάνιση του τελευταίου αδόμητου χώρου στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας", καταλήγουν.
Μπορείτε να υπογράψετε ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού στο: parkoellinikou @gmail.com

Πηγή: avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!