Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο Γ’ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης (Γ’ Κύκλος).Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο του Γ΄ Κύκλου του προγράμματος «Μαθητεία για Απόφοιτους», που ξεκίνησε από 20/3/2014, παρέχεται η δυνατότητα εξάωρης μαθητείας ημερησίως, πέντε ημέρες εβδομαδιαίως και διάρκειας από δύο έως έξι μήνες στους αποφοίτους των τελευταίων 2 – 3 ετών από ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ, με ανάληψη της ασφαλιστικής τους κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας. Το ποσό υποτροφίας που θα λαμβάνει κάθε μαθητευόμενος από το Υπουργείο ανέρχεται σε τριακόσια ευρώ (300,00 €) μηνιαίως.
Έτσι, από τη μια οι απόφοιτοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία αμέσως μετά την αποφοίτησή τους να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις που θα προσφέρουν τις θέσεις μαθητείας θα έχουν τη δική τους ευκαιρία να εκπαιδεύσουν με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.
Οι όροι του προγράμματος βρίσκονται αναλυτικά στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr. (μενού : Nέα)
Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να απασχολήσουν και να εκπαιδεύσουν αποφοίτους της Τεχνικής Εκπαίδευσης, μπορούν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 να εγγραφούν και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας, μέσω της προαναφερόμενης ηλεκτρονικής πύλης .
Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για τον Γ’ ΚΥΚΛΟ, ορίζεται το χρονικό διάστημα 01/07/2014 – 04/07/2014. Οι απόφοιτοι τεχνικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να εγγραφούν και να επιλέξουν θέσεις μαθητείας, πάλι  μέσω της στην προαναφερόμενης ηλεκτρονικής πύλης, από τις 05/05/2014 έως και τις 31/05/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!