Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανάδειξη του Κέντρου Βυζαντινού Πολιτισμού "Ιουστινιανός"


Το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού "ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ" στα Ν. Φλογητά επισκέφθηκε την Παρασκευή πρωί το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας επισκεψιμότητας του χώρου, προκειμένου στη νέα τουριστική περίοδο να επιδιωχθεί να αποτελέσει έναν επί μέρους τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής.
Αυτό είναι εφικτό, όπως εξήγησε ο αρχαιολόγος της 10ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων Σπύρος Τσαφαράς, σύμφωνα με τον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δει ζωντανά τη συντήρηση αρχαιοτήτων και να γνωρίσει την ιστορία της περιοχής από τον 10ο μ. Χ. αι. και μετά, από την εποχή δηλαδή που παρατηρείται η δημιουργία των πρώτων μετοχιών των Μονών του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική. Άλλωστε, όπως ο ίδιος επεσήμανε, ήδη το Κέντρο δέχεται επισκέπτες τόσο από εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσο και από οργανωμένα τουριστικά group.
"Η σημερινή είναι η πρώτη από μία σειρά επισκέψεων που έχει προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προκειμένου να διερευνήσει και να θέσει υπ' όψη των επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού, προορισμούς της περιοχής πρόσφορους στη διενέργεια ημερήσιων "αποδράσεων" με κατάληξη τις τοπικές αγορές" υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Λίβανος.
Και συνέχισε τονίζοντας: "Τέτοιες επισκέψεις ευνοούν την αύξηση της κίνησης και συνεπώς την τόνωση των τοπικών αγορών. Η περιοχή μας διαθέτει ένα πλήθος από τουριστικά αξιοθέατα ποικίλου ενδιαφέροντος, όπως το σπήλαιο των Πετραλώνων, το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Ν.
Μουδανιά, τη διώρυγα της Ν. Ποτείδαιας και τόσα άλλα, που επιβάλλεται να αναδείξουμε σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και τους φορείς του τόπου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!