Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ψάχνουν «φτωχούς» για το μέρισμα


Συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για το «κοινωνικό μέρισμα». Στο μικροσκόπιο στοιχεία και δεδομένα, ενώ αναζητούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 .
Σε… αναζήτηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το «κοινωνικό μέρισμα» στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, βρίσκονται κυβερνητικά στελέχη.
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνου Τσακλόγου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. Νέα συνάντηση για τη διανομή του μερίσματος ξεκίνησε το απόγευμα.

Διασταυρώσεις και κριτήρια
Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν στοιχεία διάφορων οργανισμών και φορέων (από ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ κ.ά.), τα οποία θα διασταυρωθούν με τα δεδομένα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί τα 30 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν στους ενστόλους (από 500 ευρώ), ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η ερώτηση για το εάν μπορεί να πάει πιο ψηλά το όριο «εισαγωγής» στη ρύθμιση αυτή, από τα 1.500 ευρώ που έχει καταρχάς συμφωνηθεί (και αφορά στις μεικτές αποδοχές τους).
Για τα υπόλοιπα 475 εκατ. ευρώ αναζητούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν για τους δικαιούχους. Μέχρι στιγμής, στις συζητήσεις το εισοδηματικό όριο που συζητείται κυμαίνεται μεταξύ των 7-10 χιλιάδων ευρώ, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 (δηλαδή, τα εισοδήματα του 2012). Θα υπάρχουν και περιουσιακά κριτήρια, ωστόσο φαίνεται πως θα εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία.
Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, «τα επιδόματα πρέπει να είναι στοχευμένα, για να βοηθηθούν οι πλέον αδύναμοι και για αυτό τον λόγο συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ως προς αυτούς που το δικαιούνται». Ενώ, από την πλευρά του, άλλος παράγοντας που ήταν παρών στη μεσημεριανή συνάντηση, ανέφερε ότι «έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας».

Πηγή:  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!