Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η οικονομία βρίσκεται σε κρίση, δηλώνει ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομίας


Ο υφυπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Σεργκέι Μπελιάκοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια τοπικής επιχειρηματικής διάσκεψης ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε κρίση.

Οι οικονομικοί αναλυτές δηλώνουν ότι η οικονομία θα πληγεί από τη συνεχιζόμενη αδυναμία του ρουβλίου και τις συνέπειες της αναμέτρησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση για την Ουκρανία.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ τον Φεβρουάριο, εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του 2014 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5%-1,8%.

Σημειώνεται πως η διαρκής πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρωσικού ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ επηρεάζει αρνητικά  την ροή των Ρώσων τουριστών προς τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και βεβαίως και την Ελλάδα.

Το 2013 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα και εκφράζεται η ανησυχία ότι η κρίση μπορεί να στρέψει μεγάλο μέρος των τουριστών αυτών σε άλλες φθηνότερες αγορές, όπως η τουρκική.

Η αύξηση της ροής τουριστών από τη Ρωσία πέρυσι άγγιξε το 70%, ενώ οι αφίξεις από την Ουκρανία ξεπέρασαν τις 250.000 εκ των οποίων οι 50.000 κατευθύνθηκαν στη Χαλκιδική.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!