Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

H Peugeot-Citroën θα κόψει 19 μοντέλα έως το 2020


Η PSA Peugeot Citroën ανακοίνωσε σχέδιο σύμπτυξης της γκάμας της κατά 40% ώστε να επανέλθει στην κερδοφορία.
Ο CEO της PSA, Carlos Tavares, είπε ότι τα μοντέλα θα «μειωθούν σταδιακά» τα επόμενα χρόνια, πράγμα που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες κατηγορίες.
Ο Tavares εξήγησε ότι, με τη μείωση του αριθμού των μοντέλων από τα 45 στα 26, θα βελτιωθεί η κάλυψη της αγοράς και θα χρησιμοποιούνται πιο ορθολογικά οι διάφορες πλατφόρμες ώστε να κατανέμονται πιο αποδοτικά τα κονδύλια έρευνας κι εξέλιξης.
Ο Tavares αποκάλυψε επίσης ότι η PSA θα αναπτύξει περαιτέρω την DS ως πλήρη και ανεξάρτητη premium μάρκα. Η DS, μαζί με τις Peugeot και Citroën, θα επανατοποθετηθούν στην αγορά έτσι ώστε οι τρεις γκάμες να είναι συμπληρωματικές.
Ο Tavares έκανε τις πιο πάνω ανακοινώσεις καθώς περιέγραφε τον οδικό χάρτη “Back in the Race” της εταιρείας. Ο στόχος είναι η επανάκτηση της ρευστότητας το 2016 κι ένα περιθώριο κέρδους 2% έως το 2018, που θα αυξηθεί σε 5% μεταξύ του 2019 και του 2023.
Η ανάπτυξη στην Κίνα θα εξακολουθήσει να επιταχύνεται, με τον τριπλασιασμό του όγκου παραγωγής σε κοινοπραξία με την Dongfeng έως το 2020 και με τη προώθηση της φίρμας DS. Η εταιρεία είπε ότι θα επαναφέρει σε κερδοφορία τις δραστηριότητές της σε Ρωσία και Λατινική Αμερική και θα «αναζητήσει ευκαιρίες επέκτασης» σε νέες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αφρική και η λεκάνη της Μεσογείου.
Για να αντιμετωπίσει αυτό που ο Tavares περιέγραψε ως «προκλήσεις ανταγωνιστικότητας», η PSA θα επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της για να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!