Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πάσχα στην Ελλάδα!


Μέρα του Πάσχα, η αγαπημένη γιορτή των Ελλήνων. Φαγητό, γλέντι, χορός, ξενύχτι, παρέες γύρο από την σούβλα, όμορφες εμπειρίες. Όπου και αν επιλέξετε, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρεθείτε σίγουρα θα αποτελέσει για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα μία ξεχωριστή εμπειρία.

Πως θα σας φαινόταν αν την Μέρα του Πάσχα, βρεθείτε στην Κέρκυρα; Λέγεται πως η εορτή εκεί τιμάται με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Αμέτρητα κανάτια εκτοξεύονται από τα παράθυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Για τους ντόπιους είναι μία συνηθισμένη εικόνα, για τους τουρίστες σίγουρα μία όμορφη εμπειρία. Με φασαρία γιορτάζεται το Πάσχα και στην Καλαμάτα, μιας και ο διάσημος Σαιτοπόλεμος ανήμερα της Λαμπρής δηλώνει αισθητά την παρουσία του!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την μέρα εκείνη επιλέγουν το βουνό αλλά και τα γραφικά χωριουδάκια, όπως την Αγόριανη, την Παύλιανη, την Αράχωβα αλλά και τη Βυτίνα. Στην Αράχωβα, μην ξεχάσετε πως ο πολιούχος Άγιος Γεώργιος γιορτάζει το τριήμερο πανηγύρι. Στην Βυτίνα από την άλλη, η ατμόσφαιρα που υφίσταται την Μ.Παρασκευή, είμαστε σίγουροι πως θα σας συγκινήσει. Τα σοκάκια του χωριού είναι στρωμένα με χαλιά για την περιφορά του Επιταφίου ενώ αναμμένα φαναράκια δηλώνουν αισθητά την παρουσία τους στις αυλές των κατοίκων.

Στην Κορώνη πολύ ιδιαίτερη είναι η περιφορά του Επιταφίου, που ξεκινά από τα γοητευτικά καλντερίμια και καταλήγει στο ενετικό κάστρο στην κορυφή του λόφου, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας τα παιδιά διηγούνται πόρτα πόρτα τα πάθη­ του Χριστού.

Για όσους μείνετε στην Αθήνα, οι προτάσεις πολλές. Καφέ, εστιατόρια, γιορτινή ατμόσφαιρα σας περιμένουν για να γιορτάσετε την μέρα εκείνη.

Σκοπός των εορτών; Η ξεκούραση και η δική σας εξόρμηση από την ρουτίνα της καθημερινότητας!

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!