Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ελληνική κουζίνα - ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΛΑΔΩΤΑ


Υλικά (για 6 κολοκυθάκια):

Για τη γέμιση:
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
200 γραμ. μανιτάρια κονσέρβα (μαζί με το ζουμί τους)
12 κουτ. ρύζι καρολίνα
3 κουτ. κουκουνάρι
3 κουτ. καρύδια τριμμένα
3 κουτ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
3 κουτ. νισεστέ
1 κουτ. ταχίνι
1 κουτ. μουστάρδα
3 κουτ. χυμό λεμονιού
λίγο ζωμό από την κατσαρόλα ή ζωμό λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση:

Σε ελάχιστο νερό αχνίζουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια με λίγο από το ζουμί τους, το ρύζι, το κουκουνάρι, τα καρύδια και σιγοβράζουμε.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.

Καθαρίζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τα αδειάζουμε σαν ποτηράκια. Τα γεμίζουμε, κλείνουμε το άνοιγμα με μια ροδέλα κολοκύθι και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο όπως τους ντολμάδες.

Ρίχνουμε τα καρότα, το υπόλοιπο ζουμί από τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.

Διαλύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και τον ανακατεύουμε με το ταχίνι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε να βράσει ο ζωμός και ρίχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δεν πρέπει να σφίξει πολύ για να μπορεί να απορροφηθεί από τα κολοκύθια.

Σερβίρουμε τα κολοκύθια σε πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα καρότα.

Πηγή: touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!