Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Έκκληση της ΕΛΜΕ Λάρισας: "Μην απελαθεί Αλβανός μαθητής που συνελήφθη χωρίς χαρτιά"


Την ευαισθησία των αρχών ζητάει η ΕΛΜΕ Λάρισας για την περίπτωση ενός ανήλικου αλλοδαπού, μαθητή σε ΕΠΑΛ της πόλης, ο οποίος επρόκειτο να απελαθεί.
Ο αλβανικής καταγωγής μαθητής συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα και όπως ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις, θα απελαθεί.
"Υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική" τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού.
Και συνεχίζει: "Η ΕΛΜΕ Λάρισας «ευαισθητοποιήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε και ζητεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους Δικαστικούς Λειτουργούς να επιδείξουν ευαισθησία για το μαθητή δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεισήμισι (3,5) μήνες σχολικού έτους και θα ήταν κρίμα για ένα νέο παιδί- μαθητή να χάσει τη σχολική του χρονιά εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος. Ο μαθητής δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του για το υπόλοιπο σχολικό έτος σε αλβανικό σχολείο, δεδομένου ότι δεν γίνονται μετεγγραφές αυτή την περίοδο".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!