Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 9.3.2014


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Οικονομία» που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 17.30 στο συνεδριακό κέντρου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.
Η επιτυχία της εκδήλωσης μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο : πολύ καλή οργάνωση, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Οι προσδοκίες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης δεν διαψεύστηκαν, αφού ο βασικός στόχος της, που ήταν η αναγνώριση της συμβολής της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα, επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από την κα Μπαλάση Στέλλα, Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΕΔΕΓΕ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής όπου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα στους διάφορους ρόλους της που επιτελεί μέσα στην ελληνική κοινωνία, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως επιχειρηματίας. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώσας Απόστολος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος.
Ο κος Γκιλής τόνισε ιδιαίτερα ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί δίπλα στον επιχειρηματία και να τον στηρίζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά. Αναφέρθηκε στη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων σε τρεις περιοχές του νομού που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες που βραβεύονται στην σημερινή εκδήλωση είναι ένα δείγμα μόνο από τις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στον επιχειρηματικό χώρο. Τέλος αναφέρθηκε ότι το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι αρωγός στον Χαλκιδικιώτη επιχειρηματία και καταβάλλει κάθε προσπάθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος του δημοτικού ραδιοφώνου Πολυγύρου, κα Στεργιούδη Ελευθερία.
Ο λόγος ανατέθηκε στη συνέχεια στους προσκεκλημένους ομιλητές και πρωτίστως στην κα Οικονομάκου Σοφία , Πρόεδρο της ΕΕΔΕΓΕ όπου ενημέρωσε για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Erasmus», που απευθύνεται τόσο σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να εκπαιδευτούν σε επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε επιχειρήσεις υποδοχής που θέλουν να  συνεργαστούν  με επιχειρηματίες του εξωτερικού οι οποίοι θα συνεισφέρουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις με νέες ιδέες και απόψεις, ενώ παράλληλα οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα δικτύωσης με άλλους επιχειρηματίες από άλλες χώρες της ΕΕ. Τόνισε επίσης ότι στο εν λόγω πρόγραμμα η ΕΕΔΕΓΕ θα είναι ο ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης του έργου.
Η κα Μαγδαληνή Καρακόλη, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, δεύτερη ομιλήτρια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο ρόλο και τη συμβολή των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των πρεσβειών μας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Τόνισε ιδιαίτερα ότι μέσω του τρίπτυχου, ανάπτυξη καινοτομικών δράσεων, συνεργασία και εξωστρεφής προσανατολισμός, θα αποτελέσει το αντίδοτο για την ανάπτυξη της χώρας μας.
Τρίτη ομιλήτρια, η κα Ματίνα Κανάκη , γραμματέας του ΔΣ , υπεύθυνη επικοινωνίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), όπου κύριο θέμα ομιλίας της ήταν η κοινωνική οικονομία και η συνεισφορά των ειδικών νομικών μορφών (συνεταιρισμών, ενώσεων, οργανισμών) στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ακολούθησε η βράβευση πέντε γυναικών της Χαλκιδικής που διακρίνονται στον επιχειρηματικό στίβο και την κοινωνική τους δράση.
Η μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου, Καρανταγλή Ελένη που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του βίντεο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Unesco τον Δεκέμβριο του 2013 με θέμα «Μονοπάτια για έναν πολιτισμό Ειρήνης», βραβεύτηκε για την διάκρισή της από τον κο Γιαννόπουλο Παύλο εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η κα Σωτηρίου Αφροδίτη, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χαλκιδικής, τιμήθηκε από τον Αστυνομικό Δ/ντη Χαλκιδικής Ταξίαρχο κο Χατζηβασιλειάδη Γεώργιο για την εθελοντική συνεισφορά της και την κοινωνική της δράση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Η κα Κουγιώνη Γεωργία , στέλεχος marketing και δημοσίων σχέσεων της ξενοδοχειακής επιχείρησης Sonia Village Family Resort στη Γερακινή της Χαλκιδικής, βραβεύτηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κο Ιωάννη Γιώργο, για την πρώτη διάκριση που απέσπασε σε εθνικό επίπεδο το ξενοδοχείο, κερδίζοντας το πανευρωπαϊκό βραβείο “RELACS 2013”, για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τη φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά του, για την πράσινη ενέργεια στον τουρισμό.
Η κα Καζάκη Μαριάννα , ιδρυτής του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη στην Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κο Γκιλή Γεώργιο, για την εφαρμογή μεθόδων βιολογικής γεωργίας και συνύπαρξης σύγχρονων προτύπων ποιότητας και παραδοσιακών συνταγών στα αγροτικά της προϊόντα που εξάγονται σε όλη την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Η κα Παπαγιάννη Κλαούντια, ιδρυτής του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη στην Αρναία Χαλκιδικής, βραβεύτηκε από τον κο Παπαδόπουλο Παναγιώτη, πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νικης και Α΄ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, για τα μοναδικής ποιότητας βιολογικά κρασιά που παράγονται από το οινοποιείο της όπου συνδυάζονται οι αξίες της παράδοσης με την σύγχρονη τεχνολογία.
Σε όλους τους βραβευμένους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και έμβλημα με το σήμα της ΕΕΔΕΓΕ από εκπροσώπους της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση χειροτεχνίας και γυναικείας δημιουργίας από τον Σύλλογο Γυναικών ΑΠΑΜΕΙΑ των Νέων Μουδανιών στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου.
Στην  ημερίδα παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας μας, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!