Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

50.000 θέσεις εργασίας για νέους ανέργους από τον ΟΑΕΔ


Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 - νέους ηλικιακά - ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα καινούργιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να είναι είτε απόφοιτοι Λυκείου είτε πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και θα έχουν τη δυνατότητα, μετά από σχετική αίτηση, να προμηθευτούν την Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) που θα τους προσφέρει πεντάμηνη απασχόληση σε ιδιωτική επιχείρηση και αμοιβή έως 2.700 ευρώ με προοπτική οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε 75.000 ανέργους έως 29 ετών καθώς ο καθορισμένος προϋπολογισμός προβλέπει το διευρυμένο πρόγραμμα της Επιταγής εισόδου για το 2014.

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται σε:

α) 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης,

β) 2.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
Εάν η επιχείρηση θελήσει να προσλάβει τους ανέργους μετά το πέρας της 5μηνης εργασίας τους, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης της ασφαλιστικής τους κάλυψης για ένα έτος.

Προϋποθέσεις για τους άνεργους μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ - ΤΕΙ

Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Προϋποθέσεις για τους άνεργους μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Λυκείου

Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών» θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Κάθε ενδιαφερόμενος ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ωφελουμένων ανήκει, θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!