Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δίπλα στους αγρότες ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και ο Δήμαρχος Πολυγύρου


Τη στήριξή τους στους αγρότες των Βραστάμων που πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ τους στον Πολύγυρο δήλωσε τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, όσο και ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, με τους οποίους συναντήθηκε αντιπροσωπεία των αγροτών.
Παράλληλα προτάθηκε η σύσταση επιτροπής, η οποία να διεκδικήσεις λύσεις στα προβλήματα των αγροτών όπως το φορολογικό και το ιδιοκτησιακό.
Αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο και στην συζήτηση που ακολούθησε στο γραφείο του, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους απασχολούν με κυριότερα το φορολογικό, το ιδιοκτησιακό, τις σταβλικές εγκαταστάσεις των κτηνοτρόφων, τη διαχείριση των υδάτων και τη διάθεση των λυμάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους για την δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων τους και τους ενημέρωσε ότι μπορεί στο άμεσο μέλλον να συμμετέχει σε Επιτροπή με εκπροσώπους τους, η οποία θα μεταβεί στο ΥΠΑΑΤ στη Αθήνα, με σκοπό την συζήτηση των αιτημάτων τους με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου στις διεκδικήσεις των αγροτών εξέφρασε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με επιτροπή αγροτών των Βραστάμων στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Οι αγρότες της περιοχής των Βραστάμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο ζητώντας μεταξύ άλλων την επανεξέταση των τελευταίων φορολογικών μέτρων για τον κλάδο τους και την κύρωση δασικών χαρτών με βάση πρόσφατες αεροφωτογραφίες και όχι τις αεροφωτογραφίες του 1945.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επιτροπή των αγροτών, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Ζαγγίλα, του Αντιδημάρχου, Χ. Βορδού, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και εκπροσώπων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου, προτάθηκε η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή των Βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, φοροτεχνικού και δασολόγου. Η επιτροπή αυτή, στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, το ιδιοκτησιακό, το φορολογικό, το εργόσημο, τη διάθεση των λυμάτων και μετά από σύσκεψη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προετοιμαστεί άμεση επίσκεψη στην Αθήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα συναρμόδια Υπουργεία.
«Τασσόμαστε στο πλευρό σας και με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε την προσπάθειά σας. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του Δήμου και της χώρας μας. Η αγροτική παραγωγή συμβάλλει στην επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών στην περιοχή μας, στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν πρέπει κανείς να παίζει με την αγωνία του κόσμου» τόνισε ο κ. Ζωγράφος, απευθυνόμενος στους αγρότες, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε, με τις κατάλληλες ενέργειες, να προωθήσει την επίλυση των ζητημάτων των αγροτών και να υποστηρίξει τον αγώνα τους ακόμα και ως νομικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!