Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

143 εφοριακοί τα έβγαλαν πρώτοι έξω


Από το 2009 έως το 2010 έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα από 22.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ - Τι έδειξαν οι έλεγχοι του Υπουργείου Οικονομικών - Πέντε διώξεις από τους οικονομικούς Εισαγγελείς


Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προχωρά  το «Πρώτο ΘΕΜΑ», φέρνοντας στο φως τα στοιχεία από την έρευνα για τους μισθωτούς που διατηρούσαν καταθέσεις κροίσων σε Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία και Κύπρο, ενώ ήδη ασκήθηκαν οι πρώτες πέντε διώξεις.

Στο πλάισιο αυτό, οι οικονομικοί εισαγγελείς «ξεψαχνίζουν» τη λίστα με τους 143 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, αποσπασμένων και μη, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2009-2010.

Πρόκειται για δεκάδες εφοριακούς, δέκα υπαλλήλους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οκτώ τελωνειακούς, οκτώ στο Γενικό Χημείο του Κράτους, επτά διοικητικούς, αλλά και εννιά αποσπασμένους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, επτά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τρεις στη Βουλή.

Η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε, όπως είναι εύλογο, την κρίσιμη διετία 2009-2010, τότε που οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες, λέγοντας ότι οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι απολύτως διασφαλισμένες.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!