Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Στην Πολιτεία του Άθω ο Πρωθυπουργός


Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τους υποψήφιους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη και Σταύρο Καλαφάτη και τον ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, έφτασε νωρίς χτες το απόγευμα στο Άγιο Όρος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Άγιος Πρώτος, Πατέρας Στεφάνος από τη Μονή Χιλανδαρίου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, καθώς και για το προσωπικό του ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον που δείχνει η κυβέρνηση για την επίλυση θεμάτων της Μοναστικής Πολιτείας του Άθω, ενώ ευχήθηκε η Θεοτόκος να του ανταποδώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλει ως Πρωθυπουργός για την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα. «Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, η σκέψη και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Μετά την υποδοχή, ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στην Ιερά Επιστασία και συνάντηση του κ. Σαμαρά με την Ιερά Κοινότητα.
Το κυριακάτικο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει επισκέψεις στις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρας.



Πηγή: agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!