Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τους 8 έφτασαν οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα


Σε τουλάχιστον οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ταλανίζουν τις τελευταίες εννέα ημέρες τη Βενεζουέλα, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η γενική εισαγγελέας της χώρας, Λουίζα Ορτέγκα.

Ακόμα 134 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 124 έχουν συλληφθεί.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικά αγαθά, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, την υψηλή ανεργία και την εγκληματικότητα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πρωτεύουσα Καράκας, δύο στην κεντρική επαρχία Καραμπόμπο, ένας στη δυτική επαρχία Λάρα και ένας ακόμη στη Σούκρε (ανατολικά) στις «εγκληματικές» διαδηλώσεις που στοχεύουν «το κράτος, την ανθρώπινη ζωή, και την [πολιτική] σταθερότητα του κράτους», όπως δήλωσε η κ. Ορτέγκα.

Ο νέος απολογισμός ήλθε ενώ ο συλληφθείς ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ κάλεσε τους αντικυβερνητικούς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, που συνιστούν τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο κατά τη 10μηνη θητεία του.

Έκκληση για έναν «ευρύ διάλογο» στη Βενεζουέλα απηύθυνε η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον.

«Καταδικάζω την έλλειψη ανεκτικότητας και την χρήση βίας από όλες της πλευρές. Υπογραμμίζω το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, [στην ελευθερία] του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και του συναθροίζεσθαι.

»Είναι επιβεβλημένο οι δημόσιες αρχές να εγγυηθούν ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν αυτά τα δικαιώματα ελεύθερα» σημείωσε η κ. Άστον.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!