Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα με 25 βαθμούς - Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη


Ο Απριλο-Μάης στη μέση του Φλεβάρη θα συνεχιστεί και σήμερα και αύριο με ηλιοφάνεια, ενώ την Πέμπτη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Ο υδράργυρος στις δυτικές και νότιες περιοχές κυρίως της Πελοποννήσου όπως είναι η Κυπαρισσία, η Ζαχάρω, ο Πύργος, αλλά και το Μεσολογγι στη Στερεά Ελλάδα, θα φτάσει και τους 24 βαθμούς και ενδεχομένως θα φλερτάρει ακόμη και με τους 25 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Το πρωί θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με ομίχλες αλλά από το μεσημέρι και μετά ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 μέχρι 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 22 ακόμη και 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λαμπρή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες, αργότερα όμως ο καιρός θα καθαρίσει και θα έχουμε λιακάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχιστούν και την Τετάρτη. Περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας αργότερα όμως περιμένουμε λιακάδες σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς κυρίως στις κλειστές θάλασσες, ωστόσο στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 εως 18 βαθούς, στα κεντρικά από 5 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λιακάδα, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ, το πολύ 4 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 21εναν με 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες και αργότερα λιακάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εω 18 βαθμούς κελσίου.

Ο υδράργυρος στις δυτικές και νότιες περιοχές κυρίως της Πελοποννήσου όπως είναι η Κυπαρισσία, η Ζαχάρω, ο Πύργος, αλλά και το Μεσολογγι στη Στερεά Ελλάδα, θα φτάσει και τους 24 και ενδεχομένως θα φλερτάρει ακόμη και με τους 25 βαθμούς κελσίου.

Την Τσικνοπέμπτη

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος όσων αποφασίσουν να ψήσουν, καθώς δεν προβλέπονται εντονες βροχές και μπόρες παρά μόνο αραιές νεφώσεις και ψιλόβροχα με λίγες σταγόνες νερού, κυριώς στην Ήπειρο.

Οι νεφώσεις θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ από το απόγευμα και μετά θα επεκταθούν και στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 21εναν με 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 19 με 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες και αραιές νεφώσεις που το μεσήμερι και κυρίως το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 3 και το πολύ 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!