Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Top τουριστικός προορισμός η Ελλάδα!


Οι τουριστικές αυξήσεις στην Ελλάδα -απογειώνονται-. Τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν μιας και τα Ελληνικά νησιά θεωρούνται top ταξιδιωτικοί προορισμοί.

Άνθρωποι από τον χώρο του τουρισμού δηλώνουν

Τον καταλυτικό ρόλο των αερομεταφορών στην αύξηση της τουριστικής κίνησης της χώρας επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Σπύρος Γαλιατσάτος και μεταφέρει τα λαμβάνοντα στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.

-Οι αεροπορικές εταιρίες απογείωσαν τον εισερχόμενο τουρισμό σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα. Η μεν Κεφαλονιά καρπώθηκε 31% και πλέον αύξηση στην τουριστική της κίνηση πέρυσι, η δε Κέρκυρα, σημείωσε, η έλευση της Ryanair έσωσε την παρτίδα των αφίξεων για το νησί του Ιουνίου-.

Αφού τόνισε ότι το 85% των τουριστών καταφθάνει στην Ελλάδα από αέρος, στάθηκε στην πολύ σημαντική παράμετρο των δυναμικών πακέτων που αναπτύσσονται παγκοσμίως και δημιουργούν νέα δεδομένα και στις αφίξεις των τουριστών.

Όπως τόνισε, με την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, αλλά και του διαδικτύου, πλέον ο υποψήφιος τουρίστας για τη χώρα μας, μπορεί να πραγματοποιήσει ξεχωριστή κράτηση καταλύματος, αυτοκινήτου και φυσικά αεροπορικού εισιτηρίου, παρακάμπτοντας την παραδοσιακή οδό του διεθνούς Tour Operator.

Αυτή η τάση σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνάει το 50% σημειώνει ο κ. Γαλιατσάτος και στην Ελλάδα κινείται με ανοδικούς ρυθμούς. Από την πλευρά των ξενοδόχων των αστικών περιοχών επισημαίνεται, ότι πράγματι ο υποψήφιος πελάτης επιλέγει μόνος του να κάνει κράτηση σε αεροπλάνο και ξενοδοχείο, ενώ οι ξενοδόχοι της περιφέρειας σημειώνουν ότι η εξάρτηση από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες παραμένει ζωτική.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η τάση των δυναμικών πακέτων είναι ακμάζουσα και για την Ελλάδα. Να τονιστεί ότι από την έρευνα του ΣΕΤΕ, προκύπτει ότι οι τακτικές πτήσεις θα είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ) σηματοδοτώντας στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.

Ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε ότι και φέτος η Κεφαλλονιά θα καταγράψει και φέτος διψήφια νούμερα ανόδου του εισερχόμενου τουρισμού, ενώ αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα και για την αύξηση του εγχώριου τουρισμού. Οι 2 πτήσεις καθημερινά της  Aegean στο νησί από τις 2 Ιουλίου αλλά και η μείωση κατά 50% των ναύλων στις θαλάσσιες μεταφορές δημιουργούν προϋποθέσεις για σημαντική άνοδο του, αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος.

Παραμένοντας στην περιφέρεια, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανάγκη χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης ως πολιτικού και για πτήσεις χαμηλού κόστους τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα. Μόνο μέσα από τη λειτουργία του εν λόγω αεροδρομίου εκτιμά ότι το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου θα απογειωθεί συνολικά.

Όπως είπε, μπορεί το αεροδρόμιο να στην Καλαμάτα πράγματι να έχει συνεισφέρει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος αλλά μόνο για την περιοχή της Μεσσήνης, σημειώνει.

Πηγή: touristorama.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!