Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ελληνική κουζίνα - Γύρος


Υλικά

700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για γύρο

Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε την τηγανιά καλά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε να στραγγίσει. Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο, το μείγμα για γύρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρινάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας. Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα ή πατατούλες ακόμα και ρυζάκι.

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!