Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Mια λίμνη εμπνευσμένη από το όνειρο


Η ροζ λίμνη δεν είναι οφθαλμαπάτη, αλλά ούτε και κάτι που το επινόησε κάποιος ενώ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.  Το μόνο για το οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος, είναι πως πρόκειται για την αγαπημένη λίμνη κάθε μικρού κοριτσιού.

Στο νησί Μiddle, Δυτικά της Αυστραλίας, υπάρχει μια λίμνη αρκετά διαφορετική από όλες τις άλλες.  Πρόκειται για την λίμνη Hillier που παρουσιάζει ένα θέαμα ασυνήθιστο στα μάτια του καθενός, αφού το χρώμα του νερού της είναι ιδιαίτερα έντονο ροζ.

Το Middle είναι το μεγαλύτερο από τα 105 νησιά που απαρτίζουν το αρχιπέλαγος Recherche.

Η μικρή λίμνη έχει πλάτος περίπου 600 μέτρα, περιέχει υφάλμυρο νερό, περιβάλλεται από κατάλευκη αμμουδιά και σκουροπράσινα δάση ευκαλύπτων.

Ωστόσο το αίτιο του χρώματος της παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Οι απόψεις διίστανται.  Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες ο λόγος της ροζότητας της λίμνης οφείλεται στις χαμηλές συγκεντρώσεις στοιχείων αλλά και των διαφόρων βακτηριδίων και φυκιών.  Από την πλευρά τους κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ροζ χρωματισμός οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα της στο λευκό θαλασσινό αλάτι, που έρχεται σε αντίθεση με τα κόκκινα βακτήρια που βρίσκονται στις κρούστες άλατος.

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!