Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Νερά από κρύσταλλο


Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2013 η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πληρούσε στο απόλυτο τα αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων, σε όλες τις περιοχές που προορίζονται για τους λουόμενους.

Μετά από έλεγχο της ποιότητας που έγινε στην Μεγαλόνησο σε 112 περιοχές, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα , αφού τα δείγματα των θαλάσσιων υδάτων πληρούσαν και το αυστηρότερο επίπεδο, λεγόμενο «εξαιρετικής ποιότητας».  Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε η Μάλτα, με το 100% να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας και το 98,9% τις αυστηρότερες.  Την Τρίτη θέση έλαβε η Κροατία με ποσοστό 95%.  Ακολούθησαν κατά σειρά η Γερμανία (88 %), η Πορτογαλία (87 %), η Ιταλία (85 %), η Φινλανδία (83 %) και η Ισπανία (83 %).

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελλάδας, ανάμεσα σε 2,161 περιοχές οι 2,145 πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις (ποσοστό 92%).  Την ίδια στιγμή ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 94,7% και 82,6%.

Την περσινή χρονιά, το ποσοστό των περιοχών που πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με εκείνο της σεζόν του 2012.  Ωστόσο στο ποσοστό των περιοχών «εξαιρετικής ποιότητας» καταγράφηκε αύξηση 3,6% (από 79% το 2012 σε 82,6% το 2013).

Στον κατάλογο με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν τηρούν τα κοινοτικά κριτήρια περιλαμβάνονται η Εσθονία (6%), η Ολλανδία (5%), το Βέλγιο (4%) και έπονται η Γαλλία (3%), η Ισπανία (3%) και η Ιρλανδία (3%).
Τα κυπριακά νερά κολύμβησης έχουν εξαιρετική ποιότητα και αυτό επιβεβαιώνεται και από την βράβευση τους με 57 γαλάζιες σημαίες.

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!