Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οι ενδυματολογικές επιλογές του Κατάρ


Με ηλεκτρονικά φυλλάδια τα οποία φέρουν τον τίτλο «Δείξε τον σεβασμό σου», μέσω κυβερνητικής καμπάνιας, το Κατάρ παροτρύνει τους τουρίστες να ντύνονται σεμνά δημοσίως και να σέβονται τις ισλαμικές αξίες της χώρας.
Στις συστάσεις μέσω Twitter και Facebook, για «σεμνό» ντύσιμο, περιλαμβάνονται διαγράμματα για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι στον ενδυματολογικό κώδικα του Εμιράτου.
Στην λίστα με τα απαγορευτικά ενδύματα βρίσκονται τα κοντά φορέματα, τα αμάνικα ρούχα και οι μπλούζες που αφήνουν σε θέαση τον αφαλό των γυναικών.  Για τους άντρες η λίστα είναι κάπως μικρότερη, αφού πίσω στην γκαρνταρόμπα τους πρέπει να αφήσουν τα σορτσάκια και τις μπλούζες που αποκαλύπτουν το στέρνο.
«Αν είσαι στο Κατάρ, είσαι ένας από εμάς.  Βοήθησέ μας να διατηρήσουμε την κουλτούρα και τις αξίες του Κατάρ, σε παρακαλούμε να ντύνεσαι σεμνά δημοσίως», γράφει το έντυπο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ανεξάρτητο κράτος της Μέσης Ανατολής, πρόκειται να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2022.

Πηγή: touristorama.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!