Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνήθειες που ίσως δεν γνωρίζετε!


Σας αρέσει να ταξιδεύετε! Γνωρίζετε όμως τις γευστικές συνήθειες ανά τον κόσμο; Κάποιες τις γνωρίζετε και κάποιες σίγουρα όχι ίσως επειδή θεωρούνται παράξενες, περίεργες!
Συλλέξαμε τις πιο σημαντικές και σας τις παρουσιάζουμε!

Ένα ταξίδι στο Μεξικό ακούγεται στα αυτιά μας σαν παραμύθι! Το έχουμε δει αρκετές φορές στις ταινίες. Κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελεί πηγή έμπνευσης των σκηνοθετών. Αν κάποια στιγμή επιλέξετε να βρεθείτε στα χώματα του θα πρέπει να γνωρίζετε το εξής. Αν η όρεξή σας στρέψει τα βέλη της σε ένα τάκος μην κάνετε τον κόπο να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο γιατί είναι σίγουρο πως οι Μεξικανοί θα γελάνε μαζί σας. Χρησιμοποιήστε τα χεράκια σας. Είναι η καλύτερη λύση.

Κίνα. Η είδηση αυτή μπορεί και να σας εντυπωσιάσει. Αν σας καλέσουν σε οποιοδήποτε δείπνο στον κόσμο, αυτό που δεν θα πρέπει να κάνετε σίγουρα είναι μετά το τέλος του γεύματος να ρευτείτε. Στην Κίνα αντιθέτως αν ρευτείτε θα είναι δείγμα σεβασμού προς εκείνους που σας προσκάλεσαν αλλά και απόδειξη απόλαυσης. Επίσης αν επιλέξετε να φάτε ψάρι σε κάποιο εστιατόριο μην το αναποδογυρίσετε. Οι Κινέζοι θα σας κοιτάξουν περίεργα και θα σας θεωρήσουν  γρουσούζηδες. Την κίνηση αυτή την έχουν ταυτίσει σαν να αναποδογυρίζει η βάρκα του ψαρά. Μάλιστα και οι ίδιοι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος δεν το αναποδογυρίζουν!

Βότκα! Ο νους μας ταξιδεύει στην Ρωσία! Δικαιολογημένα. Η Βότκα στην συγκεκριμένη χώρα κατέχει βασιλική θέση και οι Ρώσοι - την προσέχουν ιδιαίτερα-. Μην κάνετε το λάθος να βάλετε πάγο στην βότκα σας. Θα τους εκνευρίσετε, θα σας βρίσουν και θα σας θεωρήσουν αγενή!

Στο τέλος σας αφήνω το καλό... Στον Αραβικό κόσμο οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ποτέ το Αριστερό χέρι την ώρα του φαγητού... Πάντα το δεξί... Το γιατί; Ποτέ δεν το μάθαμε και ίσως να μην το μάθουμε. Μοιάζει σαν μυστικό της χώρας.

Πηγή: touristorama.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!