Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τιραμισού με εσπρέσο!


Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
5 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
λίγο  γάλα
λικέρ καφέ της αρεσκείας σας
2 κουταλιές κακάο σκόνη
1 κουταλιά εσπρέσο σκόνη

Οδηγίες:

Παίρνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει.
Φτιάχνουμε πέντε φλιτζάνια εσπρέσο, ρίχνουμε γάλα και λικέρ και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε την πρώτη στρώση.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Στρώνουμε μια δόση πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Τελειώνουμε μ’ ένα λεπτό στρώμα κρέμας.

Ανακατεύουμε το κακάο με τον εσπρέσο και ρίχνουμε με το ειδικό σκεύος αχνιστά πάνω στη κρέμα

Παγώνουμε για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.

Πηγή: gamoi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!