Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Νέο tablet και πώληση BBM στα 19 δισ. δολάρια: BlackBerry, σκέψεις και σχέδια


Στο φετινό MWC, είδαμε από τη BlackBerry την προαναγγελία δύο συσκευών: Του touch-based Z3 αλλά και του Q20, ενός νέου κινητού τηλεφώνου με φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο. Και τα δύο προϊόντα θα βρίσκονται σύντομα στα χέρια των αγοραστών. Σύμφωνα πάντως με τον John Chen, CEO της καναδικής εταιρείας, σύντομα θα δούμε ένα ακόμη smartphone με την υπογραφή της BlackBerry.

Όπως δηλώνει ο Chen σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Cnet, αν και το Q20 θα προορίζεται στο να ξανακερδίσει παλιούς χρήστες συσκευών της εταιρείας, μέσα στην τρέχουσα χρονιά (ή στις αρχές του 2015) θα δούμε ένα ακόμη smartphone με touchscreen οθόνη, το οποίο θα στοχεύει στο να φέρει νέους χρήστες στον κόσμο του BlackBerry OS.

Εξελίξεις υπάρχουν όμως και από άλλες κατηγορίες προϊόντων για τους Καναδούς. Παρά το ότι το PlayBook δεν σημείωσε σημαντικές πωλήσεις (και εγκαταλείφθηκε κιόλας, αργότερα), όπως αναφέρει ο Francois Mahieu, αντιπρόεδρος product management, η BlackBerry δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για νέα ταμπλέτα. Περίπου δηλαδή.

Όπως κάνει γνωστό, μέσω δηλώσεων του, «θα ξανασκεφτόταν κάποια μέρα η BlackBerry την επανείσοδο της στην αγορά των tablets; Ναι. Θα γίνει αυτό μέσα στους επόμενους μήνες; Όχι». Προσθέτει, δε, πως «δεν θα αποτελούσε έκπληξη για εμένα το να συναντηθούμε κάποια μέρα και να σας δείξω ένα tablet», υπογραμμίζοντας όμως πως δεν είναι έτοιμοι ακόμη για κάτι τέτοιο και πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Τέλος, σε άλλες δηλώσεις του, ο CEO της BlackBerry είχε αναφέρει πως θα πουλούσε (ή πως τουλάχιστον θα πρότεινε κάτι τέτοιο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας) την υπηρεσία BBM εάν υπήρχε προσφορά που θα έφτανε τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως συνέβη με το Whatsapp και την εξαγορά της συγκεκριμένης εφαρμογής, πριν από λίγες εβδομάδες, από το Facebook.

Πηγή: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!