Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Cukarica ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Κατά  τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητήριου Χαλκιδικής στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  Βελιγραδίου ITTFA 2014 από 26 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2014 , πραγματοποιήθηκαν επαφές με τοπικούς φορείς στο Δήμο Cukarica της Σερβίας, με την επίσκεψη των μελών της αποστολής στο δημαρχείο της, το πρωί της Πέμπτης 27/2 .
Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται εντός των διοικητικών ορίων του συγκεκριμένου δήμου, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας.
Οι σχέσεις του Επιμελητήριου Χαλκιδικής με το δήμο Cukarica είναι κάτι  περισσότερο από  εθιμοτυπικές. Έτσι  κάθε  χρόνο  όπως και  φέτος,  η επίσκεψη  μας εκεί  έχει  γίνει  κομμάτι  της αποστολής.
Την επιχειρηματική  αποστολή  που συνόδευαν ο  πρόεδρος  του Επιμελητήριου Χαλκιδικής Γιώργος Γκιλής , ο πρόεδρος των κάμπινγκ  Αντώνης Δεληδημητρίου και η Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Ρούλα Μυκονιάτη, υποδέχτηκαν στο δημαρχείο της Cukarica ο δήμαρχός της Zoran Gajić και ο αντιδήμαρχος Uroš Janković.
Και οι δύο πλευρές τόνισαν τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο λαών, μια που η Χαλκιδική εδώ και χρόνια αποτελεί τον πιο δημοφιλή  προορισμό των Σέρβων τουριστών.
Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Zoran Gajić αφού καλωσόρισε την αποστολή,   σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, αφού κάνοντας διακοπές στη χώρα μας γνώρισε τη Σερβίδα σύζυγό του,  τόνισε ότι χρόνια τώρα υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Επιμελητήριο , και ότι ειδικότερα η Χαλκιδική συνεχίζει να είναι ο πρώτος προορισμός των Σέρβων τουριστών. Τέλος ευχήθηκε να υπάρξουν καλές συμφωνίες στα πλαίσια της έκθεσης.

Ο κος Γκιλής από τη μεριά του ανέφερε ότι γνωρίζει τον κ. Gajić όσα χρόνια συμμετέχει το Επιμελητήριο στην Έκθεση έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος με τη συμμετοχή νέων εκθετών. Επιπλέον τόνισε ότι σαν Επιμελητήριο κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για την οργάνωση της αποστολής, που αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στην έκθεση, ενώ τα αποτελέσματα θα φανούν το καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Παρ΄ όλη την οικονομική κρίση, ο τουρισμός αποτελεί όαση σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο και πρέπει την όποια απώλεια έχουμε στον εσωτερικό τουρισμό, να την καλύψουμε από το εξωτερικό. Δίνουμε το παρόν σε όλες τις εκθέσεις και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Ευχαριστούμε τον Σερβικό λαό που έρχεται και στηρίζει την Ελλάδα.
Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!