Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ζητούν άρση του πλαφόν στη συνταγογράφηση


Γιατροί που καλύπτουν µεγάλες περιοχές εξαντλούν το πλαφόν τις πρώτες δέκα µέρες του µήνα (!) και µετά δεν µπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους.

Την αδυναµία τους να βοηθήσουν τον κόσµο λόγω του χαµηλού πλαφόν στη συνταγογράφηση, που καθιέρωσε το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλουν οι γιατροί ανά την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα, µάλιστα, για την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει, είναι ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, όπως αποκαλύπτει Το ΧΩΝΙ, κατέθεσε ασφαλιστικά µέτρα κατά του ΕΟΠΥΥ και της Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η∆ΙΚΑ), προκειµένου οι τρεις γιατροί που υπάρχουν στην περιοχή να έχουν δικαίωµα επιπλέον συνταγογράφησης.

Η είδηση είναι ότι την τελευταία στιγµή εγκρίθηκε το αίτηµά τους. Οµως, ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής φοβούµενος ότι µπορεί να επαναληφθούν τα ίδια, δεν παίρνει πίσω τα ασφαλιστικά µέτρα.

Πηγή: toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!