Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι η δίαιτά σου είναι υπερβολικά ακραία


Η συνεχής πείνα δεν είναι καλό σημάδι, όταν κάνεις δίαιτα. Ακόμη κι αν βλέπεις το νούμερο της ζυγαριάς να πέφτει, θα πρέπει να σκεφτείς την υγεία σου. Αν λοιπόν, ξεκίνησες δίαιτα και βλέπεις τα παρακάτω σημάδια, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο ότι είναι αρκετά ακραία.

1. Δεν έχεις καθόλου ενέργεια

«Είναι το αποτέλεσμα μιας δίαιτας χαμηλή σε θερμίδες. Δεν έχεις καύσιμα και είσαι κουρασμένη όλη την ώρα» τονίζει η Nancy Clark, M.S., R.D. Σύμφωνα με την ειδικό, ο γενικός κανόνας λέει ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται 1.200 με 1.400 θερμίδες για να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός της, αλλά κάποιες γυναίκες ίσως να χρειάζονται και παραπάνω. Αν λοιπόν, νιώθεις μόνιμη κόπωση, τότε μάλλον θα πρέπει να αυξήσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις.

2. Σκέφτεσαι τι τρως 24/7

Η Clark προειδοποιεί ότι αν σκέφτεσαι συνεχώς τις θερμίδες που καταναλώνεις και σχεδιάζεις το επόμενο γεύμα σου, έχεις πάθει εμμονή με τη δίαιτα. Η δίαιτα πρέπει να αποτελέσει μία αλλαγή προς το καλύτερο στον τρόπο ζωής σου και όχι ένα συνεχή αγώνα με τα κιλά και τις θερμίδες.

3. Έχεις αποκλείσει μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων

Με το να αποκλείσεις τους υδατάνθρακες ή κάποια άλλη ομάδα τροφίμων από τη διατροφή σου, θα δεις το νούμερο της ζυγαριάς να πέφτει. Με αυτή την τακτική όμως, δεν λαμβάνεις σημαντικά θρεπτικά συστατικά από τις ομάδες τροφίμων που έχεις αποκλείσει – όπως για παράδειγμα ενέργεια και βιταμίνη Β από τους σύνθετους υδατάνθρακες που βοηθούν στη ρύθμιση της διάθεσής σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις κακόκεφη και να βαριέσαι.

4. Δεν μπορείς να κοιμηθείς

Δεν είναι μόνο το γουργουρητό από το άδειο σου στομάχι που σε κρατάει άυπνη, αλλά και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για έναν καλό και ποιοτικό ύπνο.

5. Δεν είσαι πλέον κοινωνική

Μια σωστή δίαιτα μπορεί να εφαρμόσει είτε είσαι στο σπίτι είτε σε δείπνο με φίλους. Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αποφεύγει μονίμως τις προσκλήσεις των φίλων σου, επειδή η δίαιτά σου είναι υπερβολικά αυστηρή, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ο περιορισμός θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

6. Η διάθεσή σου αλλάζει συνεχώς

Ακόμη κι αν η όρεξή σου είναι υπό έλεγχο (προς το παρόν), ο υπερβολικός περιορισμός των θερμίδων καταστρέφει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, κι αυτό με τη σειρά του προκαλεί κατάθλιψη, άγχος και νεύρα. Πολύ σύντομα θα πιάσεις τον εαυτό σου να έχει λιγούρες προκειμένου να διώξει τα αρνητικά συναισθήματα, κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελες να συμβεί.

Πηγή: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!