Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΦΙΑΣ 2014


Με μια πολυπληθή αποστολή από επιχειρηματίες συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά το  Επιμελητήριο Χαλκιδικής στη φετινή διεθνή τουριστική έκθεση «Holidays and Spa» στη Σόφια, που άνοιξε τις πύλες στις 13 Φεβρουαρίου 2014 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου. Οι ελληνικές συμμετοχές κατέλαβαν πάνω από το 15% του χώρου της έκθεσης κι από αυτές οι επιχειρήσεις της Χαλκιδική τη μερίδα του λέοντος . Η Βουλγαρία, άλλωστε, αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια σταθερή και διαρκώς αυξανόμενη δεξαμενή παραθεριστών για τον πανέμορφο νομό της Μακεδονίας.

Στην παρατεταμένη περίοδο ύφεσης, που εκμηδένισε τον εσωτερικό τουρισμό, η γειτονική χώρα αποτελεί μια τουριστική αγορά που ενδιαφέρει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Το «παρών» στην έκθεση έδωσε σε κοινό περίπτερο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής  όπου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, λειτουργούν συλλογικά και ομαδικά με κοινό στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής.

Η έκθεση της Σόφιας, μαζί με αυτές του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου που θα διεξαχθούν σε λίγες ημέρες και συμμετέχει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, αποτελούν για τους χαλκιδιώτες επιχειρηματίες μια διέξοδο για πολύτιμες οικονομικές ανάσες εν μέσω κρίσης. Οι πολίτες της γειτονικής χώρας  επιλέγουν ολοένα και πιο μαζικά τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα τελευταία χρόνια, όπου λόγω και της μικρής απόστασης, τους δίνετε η δυνατότητα να επισκέπτονται τη Χαλκιδική με τα Ι.Χ. τους ακόμα και για ολιγοήμερες εξορμήσεις.

Την επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου συνόδευαν ο Οικονομικός Επόπτης Αντώνης Δεληδημητρίου, και η κ. Μαυροφρίδη Βάρβαρα από το τμήμα των υπηρεσιών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!