Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μηταράκης: Την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη μείωση των τιμών


Την ερχόμενη εβδομάδα, θα προωθηθούν για εναρμόνιση στην ελληνική νομοθεσία οι συστάσεις του ΟΟΣΑ, για να πέσουν οι τιμές όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «χαλάρωση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης στο συνέδριο Global Capital Forum 2014 με θέμα«Ελλάδα: ένας σταθερός επενδυτικός προορισμός», «υπάρχουν δομικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και έφεραν αυξήσεις όπως πχ. στο γάλα, μέσα στην κρίση, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις».

«Δεν βγήκαμε ακόμη από τη μάχη για την οικονομία μας και με φοβίζει ότι υπάρχει μία χαλάρωση. Διότι μπορεί να έχουμε φίλους, αλλά δεν έχουμε μόνο φίλους σε αυτό τον αγώνα που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πρέπει να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές δυσκολίες και υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι θα διατεθούν 20,5 δισ. ευρώ στην οικονομία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και στόχος είναι να δημιουργηθούν 640.000 νέες θέσεις εργασίας ώστε να πενταπλασιαστεί η ωφέλεια των κονδυλίων αυτών στην οικονομία μας.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση του μέτρου έκδοσης νέων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο υφυπουργός, σκοπός είναι, μέσω μίας νέας αγοράς του χρηματιστηρίου, η εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη διαμόρφωση μίας σαφούς νομικής φόρμας προκειμένου να είναι ομοιόμορφα τα ομόλογα.

Τέλος, ανέφερε ότι μέσω των ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικά Σχέδια Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων) θα προχωρήσει σε λίγο καιρό το πρώτο έργο στην Κρήτη.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!