Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Το Παπάκι πάει…» στην Πάτρα!


«Πάκο μην φοβάσαι. Άμα δεν βρίσκεις την μαμά σου, θα πάρεις στο 1056 και θα σε βοηθήσουν».
« Ο Παταπούφ  είναι  πολύ καλός. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αστυνομία»
« Χρόνια  πολλά Πάκο. Να ξανάρθεις να μας πεις και άλλες ιστορίες»

Πριν λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Κουκλοθεατρική παράσταση «Το Παπάκι πάει....» στους μικρούς μας φίλους που συμμετέχουν στο Junior Summer School Ippocampus του Ι.Ε.Κ Βέργη στην Πάτρα.

Ο Πάκο είναι ένα συνηθισμένο παπάκι που ζει στη λίμνη μαζί με τη μαμά του και τους φίλους του. Ένα Σάββατο πρωί  η μαμά Πάπια και ο Πάκο  πηγαίνουν στο supermarket και εκεί  ξαφνικά χάνεται.... και κάπως έτσι  ξεκινάει η ιστορία.  Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για το πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που για κάποιο λόγο  βρεθούν  χωρίς την επίβλεψη της οικογένειάς τους σε κάποιον χώρο. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παιδιών με τους πρωταγωνιστές της παράστασης υπό τον συντονισμό ενός Ψυχολόγου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η κουκλοθεατρική παράσταση  δημιουργήθηκε  από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την οικογένεια Σοφιανού με στόχο την ευαισθητοποίηση  των παιδιών σε θέματα εξαφανίσεων, κακοποίησης και εκφοβισμού. Το πρόγραμμα εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης του Οργανισμού σε συνεργασία και με την εποπτεία της έμπειρης οικογένειας Σοφιανού, η οποία εκπαίδευσε τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Οργανισμού για την υλοποίηση της παράστασης.

Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών στο τηλέφωνο 210-7609550 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr

Πηγή: hamogelo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!